Pas Ve Oksitlenme Temizleyici Çözelti
-
Merhaba arkadaşlar elimde 1 adet çok eski bir motosiklet parçası var. Çoğu yer yağ pas kir ve oksitlenmiş durumda ve bir video buldum
eleman önce parçayı aküye bağlıyor daha sonra bir sıvı içine sokuyor. Bunu nasıl yapabilirm.
olay 1.00 da başlıyor
http://www.youtube.com/watch?v=caoIichbC6Q
-
bu olayı bende merak ettim.
wurth markasının bi ürünü var bi incele ama hiç kolay bulunmuyor ve çok pahalı AL1100 -
her hangi bir otomotiv bayisine git ve onlardan pas sökücü sprey iste. paslanmış malzemeye sık ve bez ile ovala bu işlermi yenileyerek yap. pasın gitmiş olacağını göreceksin.
-
dıştaki pas oksit sıkıntı değil sıkıntı parçanın ince boruları var küçük deliklerin içine girebilecek bir yöntem gerekiyor würth denedim ama o pek işime yaramadı
-
yağ bazlı pas sökücü kullandığın için çözemiyorsun hocam. o spreyler hep yağlı olduğu için pası sökmüyor.
kireç çözücü içine batırırsan tertmeiz yapar parçayı.
önce kireç çözücüye batır sonra su altında tel fırça ile fırçala iyice. tkrar kireç çözücü derken adım adım temizlenir.
-
zalimadam bunu yazdı
yağ bazlı pas sökücü kullandığın için çözemiyorsun hocam. o spreyler hep yağlı olduğu için pası sökmüyor.
önce kireç çözücüye batır sonra su altında tel fırça ile fırçala iyice. tkrar kireç çözücü derken adım adım temizlenir.
kireç çözücü hiç aklıma gelmemişti aslında mantıklı tuzruhuna filanda bastırsak daha etkili olurmu acaba bu arada parça KARBÜRATÖR
-
costantin bunu yazdızalimadam bunu yazdı
kireç çözücü hiç aklıma gelmemişti aslında mantıklı tuzruhuna filanda bastırsak daha etkili olurmu acaba bu arada parça KARBÜRATÖR
baştan söylesen ya. karbıratör çelik alüminyum karışımından yapılmıştır. tuz ruhu kireç çözücü ile cam gibi çıkartırsın parçayı mis gibi olur.
yanlız içini tamamen boşalt yoksa meme lastik şamandra ne varsa zarar verir.
ben bizzat motorun parçalarını tuzruhuna batırıyordum. o sarı benzin lekesi yağ pislik ne varsa gidiyordu motor parlıyordu.
o spreyler yağlı olduğu için temizlik için kullanılmaz hatta daha çok kirletir.
-
Adam kaplama yapiyor gibi geldi, videoyu izlemedim ama..
Sirkenin icine at, 5-6 saat beklet, cikart.. ise yarayacagini dusunuyorum, biz boyle yapardik bazi parcalarda dalis isinde.
-
-
Tel_Firca.dll
Yağı pası kiri S(ö,i)ker Atar :P
GodKlaus tarafından 01/Ağu/14 15:31 tarihinde düzenlenmiştir -
piiiranha9242 bunu yazdı
buda yağ bazlı hocam bana yağsız temizleme özelliği olan bir sıvı lazım ama tuz ruhu sirke vs galiba işimi görür yarından tezi yok denemeye başlamak lazım