folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Pasaport Havalimanı Katar Doha



Pasaport Havalimanı Katar Doha

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CosTeR
    CosTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2009
    Erkek

     uzun bir aradan sonra tekrar merhaba muritler allah kimseyi cahillikle sınamasın diyip  mevzuya geliyorum :D malum okul bitti sonunda 21 senelik prof. ögrencilik kariyerimi sonlandırmıs bulunuyorum :D bir iş için katara gidicem min 6 ay kalıcam daha yeni pasaport cıkartıyorum  dün başvuru yaptım pazartesiye gün aldım bügün bütün evrakları tamamladım bi tek bankaya para yatırmak kaldı şimdi pasaportla ilgili merak ettigim bir kaç husus var izmirin merkezi olmayan bir ilçesinde yasıyorum ve oradan yaptım başvuruyu pazartesi eksiksiz halde teslim etsem tahmini kaç güne elime ulaşır(kargo ile geliyormus onu biliyorum) ayrıca yeni pasaport muhabbeti filan dönüyordu ne oldu o iş yürürlüktemi ? 

    katar ile ilgili kısıma geçersek internetten bir cok sey okudum hemen hemen ufakda olsa bilgi sahibiyim bir çok konuda ama merak ettiklerimi ögrenemedim mesela havalimanında free shopdan alkol alıp kalacagim eve götürebilir miyim ?  yada parfum deodorant sac spreyi şampuan vs valizede götürebilir miyim ? ayrıca buradan paramı dolara çevirip mi gideyim yoksa riyalemi  ? giderken laptop ve ps4 götürebilir miyim valizde ? mutlaka ama mutlaka yanında götür dediginiz birşey varmı ? elektrik prizleri trdeki gibi mi yoksa çevirici filan istiyor mu ?  cevaplar için sonsuz teşekkürler :) 

    ayrıca gittikden 1 haftda sonrada bilgilendirme konusu açıp izlenimlerimi aktaracagım :)

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biyoteknoloji
    Biyoteknoloji's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Temmuz/2015
    Erkek

    *Bütün pasaportlar ankaradan çıkar o yüzden nerden başvurursan başvur hep aynı 1 haftada elinde oluyor (max)

    *yeni pasaport diye bişey yok

    *alkol alıp gidebilirsi ama şöyle bir sorun var 

    "Katar’da alkol kullanımı bazı Arap ülkelerinde olduğu gibi yasak değil. Fakat belli şartlarla… Ülkede açık alanda alkol almak ve yanınızda alkol kartı olmaksızın alkol taşımanın yaptırımı; mahkeme, hapis cezası ve ülkeden sınır dışı edilmektir. Alkol içebileceğiniz alanlar oteller ve otellerin içerisindeki restoran ve barlardır. Tüm otellerde içki servisi yapılmakta. Alışveriş merkezlerinde, benzin istasyonlarında ülkenin hiçbir yerinde alkol satışı yapan yer yoktur, bir yer dışında. Ben oturup evimde alkol içmek istiyorum derseniz, o zaman bir likör kartı sahibi olmalısınız. Likör kartı, Katar’ın sınırları içerisinde alkol satın alma iznidir. Katar’da alkol satışının yapıldığı tek yer ‘Qatar Distribution Company (QDC)’ denilen yerde yapılmaktadır. Sadece likör kartı-alkol lisansı sahibi olan kişilerin girebildikleri, alkol alabildikleri yerdir."

    *bagaja verdiğin sürece zararsız (kesici olmayan) herşeyi koyabilirsin.

    *ps pc laptop vs götürebilirsin

    *prizler için katar priz yazarsan googleda bilgi alabilirsin 3 başlı bir prizleri var

    *heryerde bulabilirsin çeviricileri.

     


    Love is nothing without fucking.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilyas208
    ilyas208's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Aralık/2009
    Erkek

    Hocam öncelikle hayırlı olsun,

    Pasaport çıkarmak için öncelikle herhangi bir bankaya harcı yatırıyorsun, ondan sonra bankadan aldığın dekontla beraber 2 de biometrik fotoğraf ile pasaport büro amirliğine gidiyorsun, tahmini 1 hafta içinde eline ulaşır. Giderken yanında istediğin eşyayı götürebilirsin herhangi bir sıkıntı çıkmaz. Yalnız kesici, delici ve sıvı eşyalarını valizde götür, el bagajında el koyarlar. Sana tavsiyem eğer sigara içiyorsan, türkiyeden sigara götür, Türkiye freeshopundan değil ama çünkü freeshoptaki sigaralar Türkiyede üretilmiyor ve inan tadını beğenmezsin ve ucuz da değil, yanında götürmen gereken şeyler, eğer şantiye işinde çalışacaksan, kısa kollu kıyafetler ile çalışmak yasaktır arap ülkelerinde haberin olsun, gideceğin şirket sana bunu söylemeyebilir ve orda sağdan soldan uzun kollu ararsın ve kazıklanırsın.

    Katar da çalışan arkadaşlarım var, aşırı nemli bir ülke, daha geçen gün arkadaş anlatıyordu günde 10 defa duş alıyordum diye, Allah yardımcın olsun, eğer detaylı bilgi istersen çalışan arkadaşlarıma sorabilirim ben bu kadar biliyorum.

    Ben de arabistanda çalışıyorum, aşırı sıcak, araplar çok pis insanlar, tavsiyem: gideceğin paraya değsin hocam, pazarlığını iyi yap :)

    Edit: Hocam oradan Bahreyne gitmeni önceririm, mükemmel ortam varmış duyduğuma göre, ben gidemedim hala ama giden arkadaşlarım anlata anlata bitiremiyor :D

    ilyas208 tarafından 22/Tem/17 17:46 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1055 Toplam Mesaj: 3
katar doha