Pasaport İçin Verilen Harç Geri Alınır Mı?
-
arkadaşlar pasaport harcını yatırdım ama gideceğim yere gitmekten vaz geçtim harcı yatıralı 3 4 gün oldu geri alabiliyormuyuz? yada almasak süresi ne kadardır bu sene içersinde gitmeyi düşünüyorum kalsa harcım bu sene için geçerli olurmu?
soru 3. normal olarak aldığımız pasaport umumi pasaport mudur? soru 4 de harç parası olarak çocuk içinde aldılar bizden 1,5 yaşında emniyet sitesine baktım 7 yaşından küçüklere harç alınmaz diyor.
-
yatırdığın harcı geri alamazsın gideceğin yere gitmemen filan önemli değil 1 yıllık yatırdıysan 1 yıl geçerlidir pasaportun tekrar harç yatırmana gerek kalmaz kullanabilirsin
normal olarak aldıgın pasaport normaldir umumidir. çocuk için alınan kısmı bilemicem :/
-
1.si o parayı geri alabileceğini hiç düşünmüyorum :)
2.si Burası Türkiye, memur sana çocuk alınıyor der, sende prosedürü bilmediğin için verirsin haliyle ve o verdiğin 15 kağıt memurun çorba parası olur muhtemelen...
Sevgiler.
-
tşkler :9
-
devlete verilen vergi ne zaman geri alınmış :)
başka borcuna mahsup olur ama iade hiç görmedim :)
-
Hocalar yeni passport çıkarıcam Yeşil renkte. Yeni çip sistemi gelmiş normal vesikalık çektirdim 5 e 6 dediler. Yeni sistem hakkında bilgisi olan varmı ? Başka bi lazımlığı varmı ?
-
Holyzone bunu yazdı:
-----------------------------Hocalar yeni passport çıkarıcam Yeşil renkte. Yeni çip sistemi gelmiş normal vesikalık çektirdim 5 e 6 dediler. Yeni sistem hakkında bilgisi olan varmı ? Başka bi lazımlığı varmı ?
-----------------------------
Fotoğrafın biometrik olması gerekli , Yeşil pasaportu kimin üzerinden alıyorsan onun kimlik bilgileri ve kimlik fotokopileriniz lazım . Maliyeye de 50 lira yatırıyorsun . 3-5 gün içerisinde ptt kargo ile eline ulaştırıyolar hocam. -
JackDaniels bunu yazdı:
Holyzone bunu yazdı:
Hocalar yeni passport çıkarıcam Yeşil renkte. Yeni çip sistemi gelmiş normal vesikalık çektirdim 5 e 6 dediler. Yeni sistem hakkında bilgisi olan varmı ? Başka bi lazımlığı varmı ?
Fotoğrafın biometrik olması gerekli , Yeşil pasaportu kimin üzerinden alıyorsan onun kimlik bilgileri ve kimlik fotokopileriniz lazım . Maliyeye de 50 lira yatırıyorsun . 3-5 gün içerisinde ptt kargo ile eline ulaştırıyolar hocam.
-----------------------------Yeşil Pasaportlular belli oldu : )
-
hocam bizde yazın inşallah amerikaya gidecez pasaport için harç istediler okuldan bi belge aldım harç odemedim54 lira defter parası ödedin.aldıgın bordo renkteki çipli pasaporttur.umumi pasapottur