folder Tahribat.com Forumları
linefolder Delphi - Pascal
linefolder Pascal Lütfen Acil Yardım

Pascal Lütfen Acil Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spetnas
    spetnas's avatar
    Erkek
    öncelikle herkese selam benim bu yaz sorumluluk sınavım var sınıf geçmem buna bağlı sınavda çıkacak soruları verdiler bunların aynıları çıkacakmış hastalıktan ötürü oldulkça devamsızlığım var buda ağır bir ders ve kaldım bunları cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

1-)klavyeden girilen en fazla 5 basamaklı 4 tabanındaki bir sayıyı 10 tabanına çevirerek ekranda gösteren pascal programını yazınız

2-)klavyeden girilen 20 sayıyı büyükten küçüğe sıralayarak ekranda bu sayıların toplamını gösteren pascal programını yazınız.

3-)rastgele üretilecek üç basamaklı 10 farklı sayıyı büyükten küçüğe sıralayarak ekranda gösteren pascal programını yazınız.

4-)bir dersin adı, saati, 3 yazılı, 2 sözlü, 1 ödev notu ders.dat dosyasında tutulacaktır. bu verileri ilgili dosya yapısında tuta bilmek için gerekli tip tanımlamasını yazınız

5-)klavyeden girilen bir cümle içerisinde kaç tane kelime olduğunu hesaplayan program

6-)rasgele üretilecek üç basamaklı 10 farklı sayının kaç tanesinin 3 ve 5'e tam bölünebildiğini bularak bu sayıları ekranda gösteren pascal programını yazınız

7-)dersin adı,yazılı,sözlü,ödev notu ders.dat dosyasında tutulmaktadır.ders.dat dosyasında dersin adına göre arama yaparak sonuçları ekranda gösteren pascal programı

8-)soldan ve sağdan okunuşu aynı olan stringe polindrome denir.klavyeden girilen bir string ifadenin polindrome olup olmadığını ekrana yazacak pascal programını yazınız.

1er tanesini cevaplasınızda olur 70 puan ala bilirsem geçerim takrar teşekkürler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek
    zumsuk videosu vardı pascalla yardım ederse o yardım eder ((:

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

tek çare var çalışmak çalışmak çalışmak...

Ben pascalda çok iyi değilim.İyi olanlarda var bu sitede bilmiyorum yardım ederler mi..

Ayrıca anlamadığım bir şey benim 14 sorumluluktan 1 sorumluluğa düşürdüğüme göre 1-2 tane hayli hayli gider.

Lisede yada üniverstede nerdeysen bir şekilde ilgili alanına gitmişsindir.Yani sen istemişsindir.Peki istediysen (misal programlama) neden en ufak bir durumda kolaylığı düşünüyorsu n nasıl olsa netten bulurum diyorsun??Bir uğraşmak yerine.

Uğraş takıldığında sor herkez yardım eder ama bu bu bu lazım dersen böyle 2 mesajla biter iş.O kadar ders gördün bunların hiç birini yapamıyorsan neden gittin o bölüme???

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
     www.programlama.com

www.hazirkod.com

mutlaka bak kardeşim...nazif demir'in özellikle örneklerini kontrol et!

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spetnas
    spetnas's avatar
    Erkek

sonuna kadar haklısın zumsuk ama nedenini belirttim 14 tane vermişsin ama ben max. 3 sınava gire biliyorum bu bölümü kendim seçtim ve çok seviyorum ama  toplam devamsızlığım 64 gün nerdeyse 2.dönem hiç okula gitmedim diye bilirim ameliyat oldum nedenide bu yinede yorumuniçin teşekkürler ceza sanada teşekkür ederim

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hoca simdi 1-2-3 numarali sorular karar verme yapilari ve matematik bilgisi ile kolay cozulur...

4 ve 7 numarali sorular veri yapilari programlamayla ilgili yine temel sorular kolay cozulur

5.soru icin length+dizi kullanarak kolay yaparsin

6.soru yine random 10sayi urettirip 5ve 10 a bolunme kuralini uygulayacaksin ,her random sayinin kurala uyup uymadigina bakacaksin uyanlari ayiracaksin...

simdi bunlari cozmeye kalksak 10-15 sayfa kod cikar ortaya ,varsa vakti olan arkadas cozsun...ama dedigim gibi sorular temel konular Algoritma ve Programciliga Giris ve Veri Yapilari Programlama derslerini gorduysen rahatlikla cozersin cok temel konular... 

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSH
    SSH's avatar
    Erkek

2-)klavyeden girilen 20 sayıyı büyükten küçüğe sıralayarak ekranda bu sayıların toplamını gösteren pascal programını yazınız.

hocam çok yoğunum tam bakamadım hemen dedim şuna yazayım bişey
    genelde sorular basit yapılır ama uzun süre alır ya ... misal bu soruda hemen döngü kurcaksın klavyeden 20 sayı girdirceksin kontrol ettirmek için elinde boş bi değişken olcak onu önceden değer atıyacaksın döngüden önce basit ya yapılır bunla sonra kontrol ettircek sıralatcaksın ..
    bişeyi yok soruların ama uzun sürer şimdi çok yoğunum bakamıyorum akşam bakcam hepsne önceden yazılmış benzer kodları bul ztn yaparsın

sırıtma la.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spetnas
    spetnas's avatar
    Erkek
    arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim buraya yazmadığım donanım soruları ve yine yazmadığım 2-3 yazılım sorusunu biraz araştırma yaparak yazdım sadece bunlar kaldı 1,4,5,7,8 bunları yapa bilirseniz işim biticek diğerlerini çalıştırdılar yaptım tabanlı sistem ve dosyalama karışık yapamadım
Toplam Hit: 2545 Toplam Mesaj: 8