Pascal Sınavı İçin Acil Yardım ?
-
Pascal dersinin vizesinde sorulması %90 olan soru kağıdı elimde mevcut ama gel gelelim bu meretten anlamıyorum hiç, umuyorum ki burda bu soruların cevaplarını alabilirim...
Soru-1
İkinci derece bir denklemin a , b , c katsayıları klavyeden girildikten sonra d=b*b-4*a*c eşitliğini kullanarak denklemin köklerinin sanal mı, çakışık mı, ya da gerçek ve farklı iki kök mü olduğunu bulup sonucu ekrana yazan bilgisayar programının algoritmasını hazırlayıp, akış şemasını çiziniz. İşlem adımlarını yazınız.
Soru-2
N adet öğrenciye ait puanlar teker teker klavyeden girildikten sonra 90 ve yukarısı puan alan öğrencilerin sayısı ile 10 ve daha aşagısı puan alan öğrencilerin sayısını bulan ve ayrıca sınıfın aritmetik not ortalamasını bulup sonuçları ekrana yazan bilgisayar programının algoritmasını hazırlayıp akış şemasını çiziniz. İşlem adımlarını yazınız.
Sorular bunlar. Pascaldan ziyade Algoritma gibi duruyor. Bi bilen çıkıp cevaplarsa baya hayır dua alıcak. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
-
Eklemeyi unutmuşum sınav Yarın :S
-
Konu gecmiste hoca yine fikir vereyim.Simdi nerden baksan 4ay falan egitim goruyorsunuz 4ay boyunca derse girdiysen eger o siralara tasi oturtsan bu tip sorulari cevaplar.4ay tasaklari gerip yatana kadar biraz kasin.
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Konu gecmiste hoca yine fikir vereyim.Simdi nerden baksan 4ay falan egitim goruyorsunuz 4ay boyunca derse girdiysen eger o siralara tasi oturtsan bu tip sorulari cevaplar.4ay tasaklari gerip yatana kadar biraz kasin.
-----------------------------bende harbi bir gidiş yolu falan söyleyecek sandım =))