folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Paslanma İle İlgili Döküman Lazım (İstek,Yardım Vb)

Paslanma İle İlgili Döküman Lazım (İstek,Yardım Vb)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

ya ödev sitesimi burası diye kızmayın bana ama dönem ödevim konusunda yardım istiyecektim elinde döküman olan varmı

konu:'paslanma nedir? korunma yolları nelerdir?'

paylaşırsanız sevinirim sağolun şimdiden 

Zugzwang
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

bide branorost diye bişey var ama ne olduğunu anlamadım bilen varsa ve açıklarsa sevinirim

Zugzwang
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kapo
    Kapo's avatar
    Erkek
    Paslanma metalin hava ile kimyasal reaksiyona girerek aşınmasıdır. Korunma yolu ise raspa ve boyadır. (Bir denizci ancak bu kadar açıklar)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    http://www.gencmekan.com/paslanma-nedir-korunma-yollari-t21886.html?s=28edd1bbcd32cf620f4237bef49ee431&p=164564

tahribat.com a can feda
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

yawuz bunu yazdı:
    -----------------------------
    http://www.gencmekan.com/paslanma-nedir-korunma-yollari-t21886.html?s=28edd1bbcd32cf620f4237bef49ee431&p=164564
    -----------------------------

arkadaşlar ne dersiniz bu yeterli olurmu buna bakmıştım bnde ama ticari anlatıyo gibi sanki 

Zugzwang
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Paslanma literatürde korozyon olarak geçer, Makina Mühendisleri odası yayınlarında vardır. Metallerin bulundaukları ortamdaki oksijenle birleşerek oluşturdukları bileşiğin genel adı oksit dir.Olya korozyon ( corrosion) denir.

Korunmak için doğum kontrol hapı ve kondom kullanmak gerekmez. Kondom yutarak korunma olmaz :)

Aktif korunma vepasif korunma yöntemleri vardır.

Pasif koruma Emaye ve galveniz kaplama sayılabilir

Aktif korunmada metale dışardan belli bir DC akım verilir metal oksitlenmez ama enerji harcarsınız

Ya da daha kolay paslanabilen bir cisim kablo ile  korunan metale bağlanır kolay paslanan cisim paslanır korumak istediğimiz cisim paslanmaz ( kurban anot yöntemi )

Paslanmaz çelik yaparsınız . Paslanmaz çelik paslanma zolduğu için paslanmaz :P

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 2286 Toplam Mesaj: 6