Patlatma Kapsülleri İçindeki Maddelerin Yapılışı(Alıntı Bilgi)(Denenmedi)
-
Patlatma Kapsülleri
Karabarut, kibrit alevi veya bir fitil ateşiyle infilak edebilir. Dinamit cinsinden olan patlayıcı maddelerin ise infilak edebilmesi için çok daha kuvvetli bir ateşleme kaynağına ihtiyaç vardır.
Bakır, gümüş ve cıva gibi metaller nitrit asitle çözünmüş halde iken alkol ile muamele edilince flüminat denilen çok hassas ve şiddetli patlayıcı maddeler meydana gelir. Bu hassas patlayıcı maddeler, hassas olmayan patlayıcı maddelerin patlatılmasında kullanılır. Bu patlayıcılar kapsül (fünye) olarak adlandırılmaktadır.
Cıva flüminat Hg(CNO)2, tetril C7H5N5O8 ve kurşun azotür PbN6 gibi maddeler kapsül yapımında kullanılan maddelerdir.
Madencilik ve inşaat sektöründe yaygın olarak kullanılan kapsüller fitille ve elektrikle ateşlenmek üzere iki tipte üretilir. Kapsüller, bakır veya alüminyumdan yapılmış 5,5-6 mm çaplı, 26-45 mm uzunluğunda silindir kovanlar içine ateşle patlayacak şekilde potasyum kloratla karıştırılmış flüminat konarak imal edilir.
Dinamitler ve diğer patlayıcı maddeler değişik hassasiyette oldukları için muhtelif şiddette kapsüller imal edilmektedir. Bu kapsüller içinde değişik miktarlarda flüminat olmakta ve bu miktarlara bağlı olarak isimlendirilmektedir. -
abü denemeden vermeyin sora bazı mallar deneyip başlarına bela açıolar :) mesela ben :) 2 sene önce tbt dan aldığım napalm tarifini uygularken parkı yakıyodum :D
-
yok ya ben iç işleri bakanlığın sitesinden alıntı yaptım.zaten yazdım oraya denenmedi diye.ona göre kendini ayarla artık.:)
-
hımm aslında denemek lazım bu gıbı seylerı ve tabii bir seyi unutmamak lazım BOOMMMM!!!
siz bana bakmayın arkadaslar sakın denemeyın bu gıbı seylerii ALLAH muhafaza yanii
ŞŞİDDETE HAYR;
Toplam Hit: 3711 Toplam Mesaj: 4