Patronlarımızın Söylemek İstedikleri
-
tekneyi bekleyen derviş çorbayı içermiş"
meali:işten erken kaçarsan,oyarım..ee tabiki hepiniz farkli insanlarsiniz, farkli okullardan geliyorsunuz.... (bıdı bıdı)
meali : ben yurt disinda okudum, beni sakin kendinizle kiyaslamayin."fatma hanim! evraklari alip odama gelirmisiniz"
meali: hadi sevi$elim!-arkadaşlar biliyorsunuz ki şirketimiz zor durumda. markette hisselerimiz düşüyor ve yatırımcılar bize arkalarını döndüler. kasamızdaki gelir ve gider....[birkaçınızı kovacağım ama seçmek için zaman kazanmaya çalışıyorum]
- paranı vereceğim ama şu anda yok!
- iyi de abi benden sonra 12 kişi almışsın şirkete nasıl paran yok?
- sana hesap mı vereceğim?
demek istedigi şey aslında = " ben tam bi onun bunun cocuguyum "
leyla hanim, bu konuda sizinle ozel olarak calismak istiyorum. eminim sizden ogrenecegim cok sey var.
meali: mesela şöyle mum ışıklarında birer şişe şarap içip kendimizi yatağa atsak diyorum.
-ah ellerinize sağlık kahve de pek güzel olmuş ceren hanım.
meali: biliyorum kahveme tükürdüğünü. şıllık. açığını görmeyeyim yakarım.
cenabettin bey, lutfen iş disiplinini bozacak hareketlerden kacinalim. muberra hanimla olan iliskiniz beni ilgilendirmez, ancak is ortamindaki davranislariniza dikkat edin. yetkilerimi kullanmak zorunda birakmayin beni. uyariyorum sizi...
meali: ulan hayvan! insan bi haber vermez mi? biliyorsun hastasiyim bu karinin, insan bi düşünür, patroncuğumun da canı çekmez mi diye. var mı öyle tek başına koca karıyı yemek. hade çekil kenara... allahın hayvanı!patron: hmmm.. peki bu işi yapmak için nekadar zaman gerekir işçi?
işçi: 1 haftada tamamlarız.
patron: 4 gününüz var, göriyim sizi
işçi: arkadaşlar hemen işleri paylaşıyoruz, sen şurdan başla...meali
patron: hmmm.. peki bu işi yapmak için nekadar zaman gerekir işçi?
işçi: 1-2 gün en fazla.. o da tossura tossuraaa.. 1 haftada tamamlarız.
patron: yemezler canım.. sanki ben bilmiyorum şuncacık işin 5 günde bitmeyeceğini.. 4 gününüz var, göriyim sizi.. hele bi yapmayın, ben ozaman gösterecem size esas...
işçi: eehheh yine yedik herifi.. arkadaşlar hemen işleri paylaşıyoruz, geçin bilgisayarın filan başına bişeyler yapıyomuş gibi görünün zktirtmeyin belanızı.. yine kıçınızı kurtardım, sen şurdan başla... masayı ayarla, patron çıksın gitsin şurda bi king patlatalım.
saat akşam altı buçuk olmuştur, patron içeriden bağırır: bilmemkim bi yere gitmiyo.
meali: ben daha eve gitmek istemiyorum. başka şey yapamıyorum, baari kafa s..iyim.
patron: bayramda napıyosun?
meali : bayramda işe gel