Paylasımdaki Ağ Yazıcısı Sorunu
-
iş yerinde kullandığımız samsung 4x16 yazıcısı xp bilgisayarlarda gayet güzel calısıyor.bütün bilgisayarlar workgroupta ve kablosuz ağ kullanıyoruz.modemimizde us robotics.ama 2 adet vista pc var bunlarda yazıcıyı gördüğü halde yazdırmıyor.vista driverlarınıda yükledğimiz halde.şöyle bi hata veriyor yazıcıya bağlanmayı denediğimde "Windows yazıcıya bağlanamıyor bu işlemi tamamlamak için yeterli bellek yok lütfen bazı programları kapatıp yeniden deneyin" ikisinde de aynı hata veriyor.biri toshiba diğeride hp laptop.bu sorunu nasıl çözebilirim?3 gündür ugrasıyorum kafayı yiyicem nerdeyse.bizim şirketn bilgisayarlarına bakan elemanıda cağırdım oda yapamadı daha önce yapmıs olmasına ragmen.bilen bi arkadas yardım ederse cok sevinirim.tesekkürler.
-
5-6 ay once ayni hata ile karsilasmistim bir sirkette
ama hatirlayamadim nasil cozdugumu
aklima gelirse yazarim..
-
Hoca kullandigin Vista lisansi ne? Kimi lisanslarda ag destegi konusunda kisitlamalar var...Ultimate-HomePremium-Business vs.
Ayrica denetim masasindan kullanici hesaplarina girip kullanici hesabi denetimini kapatmayi dene...vistada izin mevzulari var onun yuzunden sorun veriyor olabilir...
-
home premium lisanslar.daha önceden calısıodu.modemi değiştirdik zyxeldi us robotics yaptık sonra laptoplardan biri çine gitti diğeride eve götürüldü hiç kullanılmadı.bi getirdik görmesine rağmen yazdırmıo kafayı kırmak üzereyim arkadaslar..
bu arada tahribatı tek geçiyorum arkadaslar diğer bi kac yere yazdım cvp veren bile olmadı hepinizin elinize sağlık ;)
-
Hocam Başlat ---> Çalıştır ---> CMD
Netsh interface tcp set global autotuninglevel = disabled ,enter e bas
Netsh winsock reset _ all ,entere bas
Duzelirse Bana pm at bende bir müşterimde karşılaştım bu komutlarla çözdüm.
-
kardes verdiğin komutları yazdım
ilki calıstıı ama ikincisi için yükseltme gerekli dedi. :( sıyırıcam kafayı yakında..ne nalet bişi bu
06.02.2008 Edit
biraz önce microsoft sistem mühendisi ile telefonda yaklasık 1 saat konustuk o bile çözemedi.ne biçim sorunmus bu ya :(