Paypal Dispute Hakkında.
-
Merhaba Muritler ve Murideler,
Olayi kısaca özetlemek gerekirse.Paypal üzerinden satışlar yapmaktayım.Şuana kadar hiç dispute gibi birşeyle karşılaşmadım.Ama bugun bir dolandırıcımıdır bilemedim terz ibraz yoluyla parasını geri alacağını söyledi.Böyle birşeyle karşılaşırsam ne gibi bir yol izlemeliyim.Şuan kendisine verdiğim ürün diyelim herşeyi kanıtı vs ne zaman sona ereceği elimde.Ne yapmam gerekiyor ?
-
Ürünün kargo takip kodu varsa sorun yok hocam.Paypal'a ibraz etmelisiniz.
-
Mustafa bunu yazdı
Ürünün kargo takip kodu varsa sorun yok hocam.Paypal'a ibraz etmelisiniz.
ürün şöyle ki kargoya verilecek bir ürün değil.Şöyle birşey site'de üyelik veriyorum premium üyelik gibi birşey.Brazzers account gibi düşün haftalık ve aylık şekilde 1 haftalık aldı bitimine yakın yani bugun memnun kalmayip itiraz edeceğini söyledi ?
-
dispute edemesinler diye bundan sonra parayı "arkadaşıma/aileme gönderiyorum" deyip göndermelerini söylemen yeterli olacaktır diye düşünüyorum. ben de birisinden paypal ile hizmet satın alırken bunu yapmamı istemişti. tabi böyle olunca 1-2 TL mi ne bi' fark ortaya çıkıyo (0,99 TL idi sanırım) ve bunu da parayı gönderenin ödemesi gerekiyor. Bu yüzden eğer adamdan 55 TL alacaksan fiyata 54 TL yazıyosun sıkıntı olmuyor.
RockZs tarafından 21/Mar/14 12:20 tarihinde düzenlenmiştir -
RockZs bunu yazdı
dispute edemesinler diye bundan sonra parayı "arkadaşıma/aileme gönderiyorum" deyip göndermelerini söylemen yeterli olacaktır diye düşünüyorum. ben de birisinden paypal ile hizmet satın alırken bunu yapmamı istemişti. tabi böyle olunca 1-2 TL mi ne bi' fark ortaya çıkıyo (0,99 TL idi sanırım) ve bunu da parayı gönderenin ödemesi gerekiyor. Bu yüzden eğer adamdan 55 TL alacaksan fiyata 54 TL yazıyosun sıkıntı olmuyor.
Nasıl gönderdiği hakkında bir bilgim yok.Eğer dispute çekerse ne yapmam gerekiyor ?
-
Schwarz bunu yazdıRockZs bunu yazdı
Nasıl gönderdiği hakkında bir bilgim yok.Eğer dispute çekerse ne yapmam gerekiyor ?
nasıl gönderdiği hakkında bilgin olması lazım hocam. paypalda felan bi' yerde yazıyo olması lazım. zaten dispute edebileceğine göre "bir ürünün/hizmetin parasını gönderiyorum" diyerek göndermiştir.
dispute çekerse ne yapman gerekeceğini bilemiyorum ama bilen birileri çıkar elbet.
-
RockZs bunu yazdıSchwarz bunu yazdıRockZs bunu yazdı
nasıl gönderdiği hakkında bilgin olması lazım hocam. paypalda felan bi' yerde yazıyo olması lazım. zaten dispute edebileceğine göre "bir ürünün/hizmetin parasını gönderiyorum" diyerek göndermiştir.
dispute çekerse ne yapman gerekeceğini bilemiyorum ama bilen birileri çıkar elbet.
işlem ayrıntılarına baktığım zaman . Ödeme türü : Anında yazıyor .Mesela diğer ödeme yollayanların yanında para iadesi yapın yazıyor ama bunun kinde öyle birşey yok.Diğer yapmış ödemeyi öyle söylüyor :)
-
Iki yildir paypal ile Premium satışı yapmaktayım
1. Bu tür ürünlerin satışında şirketdeğilsen paypal tarafında muhattap bulamazsın. Ürünü gönderdiğini şahsın kullanmaya başladığını kanıtlasan bile parayı adama iade ediolar nerden biliyorum çünki başıma geldi
2. Yine şirketdeğilsen seninle bilgi bile paylaşmıyorlar
3. Bir dolandıcı benden yüklü miktarda ürün aldıktan sonra paypala beni hacklemiş ben almadım dolandırıcı demiş gerek telefon ile gerek ise ticket ile paypal la görüştüm tüm tutarı adama iade edip beni madur ettikleri gibi hesabımı banladılar.
4. Banlamadan sonra paypal a niye hesabımın kısıtlandığını sorduğumda 5dk beklettikten sonra güvenlik departmanı mız bilgi vermeyi reddediyor dedi ve kapadı.
5. Birdolandırıcı Size böyle bir kumpas kurar ve hesabınızı benimki gibi banlatırsa tüm beklenen ödemeler durdurulur ardından 180 gün hesap bakiyenize erişiminiz engellenir
-
Faturan kargon veya kendine ait bir işletme yok ise, paranı geri alamazsın.. paypal %85 alıcıyı haklı bulur. yollarken hediye seçeneği var onla yollat. geri iade için belki biraz düşünme ihtimalleri olur...
-
Beyler bayanlar sağolun yorumlar için şuan ödemelerin hepsini hesabıma aldım atıyorum ödemeleri sex@sex.com mail üzerinden almıştım.Şuan maili kaldırdım , kredi kartımı sildim ? Banka hesabımı vs da mı silsem acaba ne yapsam anlamadım ki :D