Pc Açılışta Donuyor
-
taa ki aşırı tozdan yaptığı kokuya mani olmak için temizleyene dek çalışıyodu sonrasın da donmaya başladı pc açılığ programları çalıştırırken donuyordu işletim sisteminden mi diye düşündüm yüklü olan öteki işletim sistemin de de aynı şey oldu güvenli kipte açıldı, ağ desteğiyle güvenli kipte de açıldı power suppley e kadar herşeyin tozunu aldım hatta işlemci üstündeki termal macunu almak için de sildim macunsuz kapattım bana ram sorunu gibi göründü elimde bulunan ramleri tek tek denedim ama netice aynı ara sıra ilk açılışta yani bios enter del yazan yerde ve ekran kartının özelliklerinin yazdığı yerdede donmalar oldu evet tecrübeli müritlerden tavsiye alabilirmiyim
-
MaTRiXe bunu yazdı:
-----------------------------
hatta işlemci üstündeki termal macunu almak için de sildim macunsuz kapattım
-----------------------------Soğutuvu bloğu ile işlemci arasında termal macun yokmu hocam ? Termal macun sıkmanı şiddetle öneriyorum hocam.
-
makina p3 fansız da bana mısın demiyo
-
1- bios pil cıkar fisleri cek bekle bir 1 saat sonra yeniden dene.
2-ram slotlarını iyicene kontrol et..değiştir yerlerini birde öle dene
3-ekran kartını cıkarıp onboard tak bakem geliomu görüntü.
3-macun mucun sür yinede
4-Hd(donmanın en büyük nedenlerindendir)
ama en saglıklısı 2 nci calısan bir pcnin daha olması bölece parcaları deneyerek hata nerden geliyor bulabilirsin.
-
onboard yok sanırım bios pili de bitik hdd ye check disk attım sorun yok ekran kartı yok elimde olsa onuda denicem sağol öneriler için
-
makinayı geri clocklayınca oldu çıkardığım macunun etkisi galiba
Toplam Hit: 989 Toplam Mesaj: 6