Pc Bir Anda Kapanıyor
-
Merhaba müritler,
Elimde Dell Inspirion N5010 var, bu alete format attığım zaman kuruluma başladıktan bir müddet sonra kendi kendini pc kapatıyor,sanki elektirikten çekilmiş gibi.
Format işlemini bir şekilde tamamladıktan sonra pc açıldı 2-3 dakkika kullandım sonra tekrar kapattı kendini.
Cpu sıcaklıklarına falan baktım,ama pek anlamadım değerler ne olacak falan diye,ekran resmi aşağıdadır.

Birde AIDA32 programını yükledim ve dikkatimi çeken birşey oldu,AIDA32 anakartımı tanımıyordu.
2 hafta önce termal macunu yeniledim ve fanları temizledim sırf bu kapanma muhabbetinden dolayı ama şimdi gene yapmaya başlayınca canım sıkıldı.
Sizce sebebi ne olabilir arkadaşlar.
-
aynı pc kullanıyordum 1 hafta önce rahmetli oldu , aynı belirtiler bendede oldu sanki prizden çekilmiş gibi gidiyordu.Sonrasında ekrana görüntü gelmemeye başladı fırınlamayla 1 ay dayandı sonrası malum ..
-
Schwarz bunu yazdı
aynı pc kullanıyordum 1 hafta önce rahmetli oldu , aynı belirtiler bendede oldu sanki prizden çekilmiş gibi gidiyordu.Sonrasında ekrana görüntü gelmemeye başladı fırınlamayla 1 ay dayandı sonrası malum ..
Peki sende hangi durumlarda kapanıyordu,windows kurarken veya sistemi yorarken....
Bende özellikle yeni windows kurulumlarında yapıyor bunu,daha sonrasında kapanma falan olmuyor.
-
DjBlueMaN bunu yazdıSchwarz bunu yazdı
Peki sende hangi durumlarda kapanıyordu,windows kurarken veya sistemi yorarken....
Bende özellikle yeni windows kurulumlarında yapıyor bunu,daha sonrasında kapanma falan olmuyor.
lol oynarken yapıyordu en son sık sık kapanmaya başladı ekran chipseti zarar görmüş yani hastalık gibi düşün zamanla tüm vucudu saracak ve bidaha açılmayacak ekran kartı falan değiştirdim ama nafile..
-
Ekran kartının çipseti soğuk lehim olmuş olabilir.
Yani ısınıyor, lehimler ergiyor, tekrar soğuduğunda arada mikro boşluklar oluyor. Bu da çalışmasında sıkıntı çıkartıyor.
Sıcak hava tabancasıyla ısıtıp tekrar düzeltiyorsun ama tekrarlıyor problemler.
Aç fanlarını bir temizle bakalım, belki de tozlanmıştır vs.
Isınmadan kaynaklı olabilir.
Bios'dan da ısınınca kapanmayı disable edebiliyorsan et dene biraz.
Naçizane fikrim;
Dell(Workstation hariç), Hp(Workstation hariç), Asus(birkaç modeli hariç) at çöpe..
Clevo(monster), Lenovo harici notebook'lara hiç sıcak bakmıyorum.
-
Kaan bunu yazdı
Yani ısınıyor, lehimler ergiyor, tekrar soğuduğunda arada mikro boşluklar oluyor. Bu da çalışmasında sıkıntı çıkartıyor.
Naçizane fikrim;
Dell(Workstation hariç), Hp(Workstation hariç), Asus(birkaç modeli hariç) at çöpe..
Teşekkür ederim Kaan,Yukarıda verdiğim caps ta sıcaklık değerleri nasıl sence ?
-
DjBlueMaN bunu yazdıKaan bunu yazdı
Naçizane fikrim;
Teşekkür ederim Kaan,Yukarıda verdiğim caps ta sıcaklık değerleri nasıl sence ?
Sıcaklık değerleri normal görünüyor.
Bazı durumlarda pc normalden biraz fazla akım çekebilir, windows kurulumu esnasında da aynı şekilde bir durum söz konusu.
Ne alakası var bilemiyorum ama windows kurulumu anında işlemci ve ram'e ciddi yük biniyor. Kurulum dosyalarını ram'e açtığından olabilir diye düşünüyorum.
Fan o esnada yetişemiyor olabilir.
Benim bilgisayarda işlemci sıcaklığı 90'ın üstüne çıkmıyor. Aslında pc ısınıyor 100ü geçiyor da haberi olmuyor ve kapanmıyor.
PC'yi kapatmadan çantaya atmışım bir defasında, sıcaklıktan ekranın yarısı kahverengi olmuştu.
Düzeldi sonradan.
Sıcaklığı yanlış ölçüyor olması ihtimal dahilinde.