Pc Donma Problemi [Uzmanlar Bakın Hele]
-
Arkadaşlar , pc ye bi hal oldu açıyorum belli bir süre sonra donuyor. işletim sistemi xp idi bu sorun ortaya çıktı sonra dedim win 7 kurayıp belki geçer yok arkadaş yine geçmedi sapıtıyo pc donup kalıyo. virüs taraması bile yapamıyorum belli bir süre sonra donuyor. ısınma problemi mi var acaba deyip kasanın kapağını açıp baktım tüm fablar dönüyo araları filan temizledim iyice. yine donuyor. yeni ram aldım taktım yine donuyor nedir bu sorun yardımcı olabilecek var mı ?
belli bir müddet bekleyince mouse oynamaya başlıyor ama bu seferde hiçbir yere tıklanmıyor
-
genelde ısınınca yapar bu dedıklerını hocam fanında problem olabılır dönme hızında sıkıntı varsa yıne yapabılır fan olayını bır arastır işlemci ısısını gösteren program vardı bak derım.
-
işelmeci fanının altındaki alimintum tabakayı toz kaplamıştır. temizle onu. yapabiliyosan bide işlemcinin termal macununu değiştir. düzelecektir.
-
xp de yapıodu diosun..o zaman donanımsal bi sorundan önce yazılıma gelelim....windows 7 yide düzgün temiz entegresiz bi cd den kurduğunu farzediorum..
hdd sata2 ise w7 de driver kurman sağlıklı olur. anakartının sitesinde sata2 driver mutlaka wardır.. w7 de bazı anakartlarda sata2 driver kurulmadığında(anakart sitesindeki orjinal) hata verir.. günlük olay izleyicisine bak.. orda ne gibi bi hata bilgisi kayıt etmiş.. genelde pc alakasız kasılır sonra kendini toplar. sanki içerde bi dosya çalışıo yada virüs kasıo sanarsın..
nedeni ise browser da bişe yaparken yada pc de bişe ugraşırken bilgilerini pc ram e yada duruma göre geçiçi HDD ye yazmaya çalışır..ama port aktarımı düzgün yapılmadığı için bilgiyi nereye yazıcağını bulamaz.. çünkü hdd yok gibi sanar. afallar kalır.sonra bunu kullandığın anakartın driverına göre bi hata ile adlandırır..(nvstor32 hatası mesela,nvidia chipsetli sata port düzenleyicisi)
eğer sata2 ise bu dediğimi bi dene. yeni güncel sürücü indirip.
yardım isteyen ark. pc lerinin az biraz sistem bilgisini verseler daha geniş yardımcı olur herkes..ama bilgi vermeden yardım vermek çok zor oluo.. zilyon tane sebebi olabilio bi çok hatanın..
yine eğer hdd sata2 ise die devam ediorum bi kaç çözüm önerisine..
donanım bölümüne gelelim azcık..
kasa içinde sata portlarına bak.. ilk porta takmaya özen göster. olmadı 2. porta tak dene test et..
eğer dwdrw de sata ise dwdrw nin sata kablosunu çek.. bi dönem öle test et bakalım durum ne olucak..dvd siz kullan..
kolay gelsin..
-
ekran kartından olabilir.ya power yetmediğinde,ya chipseti artık sorunluysa,nadirende olsa soğutmadan kaynaklı bu tür
sorunlar oluyor ekran kartları yuzunden
işlemci soğutması yetersizse belli bir ısıdan sonra pc aniden kapanır zaten
-
sen sıcaklık yok diosunda..ark. dediğide bi çözüm..bios dan girip sıcaklığa bakmak lazım..CPU sıcaklığına ama.. yüksüz 70 derece filansa bu problemdir..daha biosda derece bu ise pc açılınca 95 lere çıkar 10 15 dakikaya. elleyerek işlemcideki fanı anlıyamazsın..fanın altındaki ızgaralar bazen öle dolarki sana soğuk gözükür pislikten :D ama allta işlemci kavruluodur belki..
sayısal verilerle gel azcık. everest ile de ölç sonra.
-
hocam ekran kartının tam modeli nedir bikaç sorunlu nvidia modeli biliyorum da aynı sorunu yaşatan.
eğer ekran kartın nvidia ise googledan "powermizer switch" diye ufacık bi yazılım var onu indirip çalıştır, powermizer denen naneyi kapat bikaç saat çalıştır bakalım düzelecek mi.sorunun onunla ilgili değilse yani yine donarsa powermizer'ı aynı programı kullanarak tekrar aç.