Pc Hdd Yi Görmüyor
-
Selam hocalar,
Ubuntu kurulu bir Pc de format atıp xp kurmak istediğimde pc hdd yi görmüyordu.
bende baska bir pc ye taktım orda hdd yi gördü ve sonra orda formatladım ve içine xp kurdum.
sonra tekrar diğer pc ye taktım hdd yi ancak yine görmüyor. arada tam açılıcak gibi oluyor xp nin baslangıc ekranı geliyor ve mavi ekran hatası verip resetliyor.
format atayım diyorum bu seferde hdd yi görmüyor.
ne biçim iştir bu böle çözümü bilen varmıdır ?
-
Ramleri sök tak,
Hdd nin master-slave ayarlarını doğru yaptığına emin ol,
Hdd kablolarını kontrol et, temassızlık olmasın,
edit: ayrıca ubuntu kurulu diskin mbrsinde linux yazılırdır, xp yi görmez tabi ki, mbr yi düzelttiğini varsayıyorum
-
Bazen Windowsun taktiginiz bir USb aygitini tanimamazlik eder , bu tür
durumlarda windowsun USB bilgisinin resetlenmesi gerekebilir , böylece
problemli Usb aygitlari taninir hale gelebilir, bunu yapabilmek icin
devcon.exe aracni kullanmalısın
Sonrasinda devcon.exe ye cift tiklayip icerigini istedigin
bir klasöre cikart ve cikarttigin bu klasör icerisinde yeralan
i386 klasörü icerisindeki devcon.exe yi C: dizinine at , (C yi
tikla ve oraya yapistir) , sonrasinda bir notepad e asagidakini
aynen yapistr
c:\devcon.exe remove =USB
c:\devcon.exe rescan =USB
, bu .bat dosyasini cift tiklatip calistirdigimizda (30 sn kadar
bekledikten sonra) , bu taninmakta zorlanan aygitlarin tanindigina sahit
olacaksın (egerki aygitlarda bir bozukluk , virüs… durumu yoksa)
edit : ihtiyacın olanı upload ettim
http://hotfile.com/dl/112224705/b9a41b9/Usb_aygit_tanmazsa-tosun.rar.html -
sata ide?
google.com "sata driver entegreli xp"
kablo cd-dvd rom sokup hard disk'le degistirip deneme, bu seferde cd okumucak diceksin usb'den xp kurulumu yaparsin
-
@neonel hocam bu mbr dediğin olayı yapcaktım. ancak otomatik kurtarma sistemi ni açınca orda benden disketi takmamı istiyor. zaten içinde takılı bir xp cd di var. diskette takmayınca o dediğin işleme bakamıyorum.
@tosun hocam pc acılmıyorki suan açılsa dediğin gibi yapabilirdim.
@7-19 kanka sata driver xp dediğin gibi yani. zaten normal xp yi okumuyo bile pc. ayrıca usb den atarkende hdd yi görmüyor
bu sırada dediğim gibi pc de önceden ubuntu kurulu idi.
birde pc eski amd işlemcili bir sistem.
ama ben hdd yi söküp eve götürdüm taktım xp cd sine hiç bir sorun cıkmadan direk bastım formatı.
ama aynı hdd yi kendi pc sine takıorum mavi ekran cıkıyor. veyahut yeniden format atmak istediğimde hdd yi görmüyor. kısaca elimi kolumu baglıyor.
-
Öncelikle Biosa Bir Default Et Biostan Sata Radil Seçenegini ide Yap Görür büyük ihtimal Biosan Da Bak Ana Disk Penceresindde disk Görnüyormu Bota Da Bak Bott da Varmı yani 1 ci cdrom 2 ci hdd markasi felan görünüyyor mu görünürse bottan dene raid kapaliyken
Birde Başka bir pc de attigin format windowsbaşka pc de çalışmaz imei gibi kodları vardir devamlı reset atar yada mavi ekran verir ayni tip donanımlarda açılır ancak