PC Hic Acilmiyor Ilginc Bir Problem
-
Merhabalar,
böyle bir konu acacagim hic aklimin ucundan gecmezdi ama, demek bizde böyle seylerle basbasa kalacakmisiz :)
Arkadas bir pc getirdi, pc yi baslattigimda sadece bilgisayarin markasinin logosu ekrana geliyor ve ordan itibaren ilerlemiyor.
biosa girilemiyor,bootable cd yi tanimiyor.
herseyden ziyada klavyeyi sanirim tamamen tanimiyor, tüm isiklari komple yakiyor sonra hepsi bir anda gidiyor ve bi daha gelmiyor. usb dende denedim gene ayni sey.
alakasiz olmasina ragmen kaynaklanabilme ihtimali cözebilmek icin harddiski degistim birsey degismedi.
biosu resetledim fark yok...
klavyedeki isik olayini güc kaynagina bagliyorum. ancak mantiksiz geliyor.
bir bilgisi olan,benzer olayi yasayan varmi? -
içteki kartlardan biri eksik olabilir
-
matrakboys bunu yazdı:
-----------------------------
içteki kartlardan biri eksik olabilir
Dostum donanimdan olaganüstü olmasada, anliyorum. Kart v.s eksikligi yok. Bilgisayar 3 gün önceye kadar gayet normal calisiyordu, bir anda böyle oldu. Yazilimsal bir hatada olamaz cünkü birsey yüklenmedi , bir degisiklikte yapilmadi. -
en iyisi tamirciye götür
-
ram deiştirmeyi dene sölediğin gibi görüntü sorunu varsa ramden kaynaklanabilir
-
The_EsT bunu yazdı:
ram deiştirmeyi dene sölediğin gibi görüntü sorunu varsa ramden kaynaklanabilir
bunuda yaptim arkadasim bir degisiklik yok ancak -
Öncelikle kasanın içini kompresör ile iyice temizle..
Kasayı tamamen elektrikten çekip bios pilini çıkar, bir süre power tuşuna basılı tut ve 12 ila 24 saat arasında beklet..
Yine düzelmediyse; tv kartı, modem vb. ek donanımları çıkar,
Yine düzelmediyse, ramları çıkarıp farklı bir ram dene büyük ihtimal sorunu bu şekilde çözmüş olursun.
En son çözüm olarakta işlemciyi değiş.
-
işlemciyi, olmazsa rami değiştir. yine olmazsa anakart arızalıdır. iletim yollarında sorun vardır
-
önce ram'leri değiştirmeni ondan sonra işlemciyi öneririm
bu arada : spy-cx5'in dediği gibi iyice bi temizle hoca