Pc İle Motor Bağlantisi
-
arkadaşlar elektronik işi karışık allahıma neyse yapmak istediğim olay şu ilk olarak bi motor olucak pcden göndericeğim sinyalle motor çalışacak kapanıcak felam ççç ne gerekli?
-
kardeş bana email adresini yaz ben sana gerekli şema ve visual basic kodunu yollayım.Bu kodla hızlı ve yavaş artı motorun yönünü değiştireblme gibi fonksiyonları var.
-
oki sağolasın visual basic kdunu salla şey mevcutmu sende peki delphi kodu VB de biraz zayıfımda ama öğrenirim onuda..
-
dostum işine yarar mı bilmem ama bu forumda daha önce de benzer bi konu tartışılmıştı. (COM portu üzerinden led yakma olayı) bir göz at istersen:http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=1644&Sayfa=2
umarım işine yarar. kolay gelsin... -
devre şemaları çok karışık ya ... elektronik mühendisi alzım allahıma ama led yakmak pek zor değil
motoru çalıştırmak fazla bişeye mal olurmu zannediyorum röle denilen aleti kullancaz motor biraz büyük olcak
bide bişi sorcam com porttan bi tane değildee mesela beş tane çalışştırcam -
bide led yakmada nedne 3. ve 9. pine sokuyoz ayrıca benim com1 ve com 2 de 9 pin yok onu nası ayarlıcaz
-
babam turbo pascal ile yazarsın lpt com com2 herbirinden yollarsın ama elektrik akımı 5 tane motoru çalıştırmaya yetmez
-
abiicm işte 5 tane motor için ne yapıcaz ayrı bi güç ünitesini nası entegre etcez devreye onu sorıyorum led yakma oalyı kolayda böle güçlü şeyler için...?
-
5 Motoru paralel porttan calistirabilirsin, tabi düz motorsa, eger step motor kullanicaksan en cok iki tane baglanir paralel porttan. Tabi multiplexer zart zurt kullanmicaksan
tam olarak napmaa calistini solersen istedin dilde güzel bi cozum uretebillirim -
abicim sorun tam oalrak şu pc den vericeğim komutla motor aktif hale geçicek ve durucak
bi döküman okudm com portla ledi pcye bağlıyosun php ilede sinyal yollayıp yakabiliyosun ledi buna benzer bişi olabilirmi ama motor 5v ile çalımazki ayrı bi güç ünitesi lazım onu nasıl devreye dahil etcez?
-
Slm dostum dostum bireden fazla motor için devre şeması istiyosan bende bir tane şema var 1 den fazla servo motorunu çalıştırabilecek bir devre ama anlayabilirmisin bilemem.Devre aslında baya bi karışık.
Toplam Hit: 2453 Toplam Mesaj: 11