Pc Kendi Kendine Kapanıyo
-
arkadaşlar durup dururken kapanıyo tekrar açıyom mesala açtıgım zaman belki ogün bir daha hiç kapanmıyo topraklı priz kullanıyom ama binanın topraklı bir hattı varmı bilmiyom ondan yaparmı yapsada son bir aydan beri yapıyo bi fikir verirseniz sevinirim .....
-
aga büyük bi ihtimal güç kaynagında sorun var eğer anakartın yeniyse güç kaynagının extra güç kablosundada sorun olabilrir
-
metalati bunu yazdı:
arkadaşlar durup dururken kapanıyo tekrar açıyom mesala açtıgım zaman belki ogün bir daha hiç kapanmıyo topraklı priz kullanıyom ama binanın topraklı bir hattı varmı bilmiyom ondan yaparmı yapsada son bir aydan beri yapıyo bi fikir verirseniz sevinirim .....
Ya kardeşim aynısı banada oluyo yaaa donanımsal bi şey ama ne????? bende bilmiyorum acaba pirizle ilgili bi şeymi? çıldırtıyo insanı, bilen arkadaşlar varsa lütfen yardım etsinler..!!! -
binanın toprak hattını bi ölç 220 V yakın bişiler çıkması gerekir eğer çalışıyosa sonra kullandığın uzatma kablosunda toprak bağlımı diye bak / biostan //lan vakeup //modem wakeup gibi seçenekler wardı onları disable et aynı sorun dewam ederse supply i değiştir
aynı sorun bende de war kafasına göre kapanıyo canı istemezsen sitsen kapanmıyo(bilg kapat komutuyla)
-
o olay bendede oluyodu sorun cpu fanından kaynaklanıo fazla macinayı zorlamsanız ii olur yoksa 200$ lık masrafa girebilirsiniz bi cpu fanını değiştirin once baktınız olmuo supply değişecek ama bana kallırsa cpu fanı tam sogutma yapmadıgı için kut kapanıo bilgilerinize duyrulur.
-
bende öyle tahmin ediyom ama cihaz bir senelik şimdiye kadar yapmıyodu suply dediginiz nedir?
-
pc de büyük ihtimalle aşırı ısınan bir donanım vardır.
1-güç kaynağının fanını kontrol et çalışıyorsa eğer bulabilirsen başka bir güç kaynağı takar sağlamlığından emin olma yoluna gidebilirsin.
2- CPU (işlemci) fanını kontol et.baktığında çalışıyor olabilir ama daha sonra duruyorda olabilir.buna dikkat et çünkü cpu nun yanma olasılığı çok kuvvetle muhtemeldir.
3-belki bir ihtimal vermiyorum ama sen yinede sağlam bir virüs taraması yaptır.
şimdilik aklıma gelen ihtimaller bunlar.umarım yardımcı olabilmiimdir..
-
ısınan bi donanım olma olasılığı yüksek mantıklı bişi düşününce yeni bi fan ve suply(güç kaynağı ) denyebilirsin
-
Benim bilgisayarda kapanıyordu ama BIOS dan Pc healts buna benzer bir yazı var oraya gırdım 60 derce yazıyordu onu en yuksek yaptım artık kapanmıyor
-
arkadaşlar sagolun cihaz garantili halen acaba kendim ugraşmayıbda servisemi versem yoksa bıos tan bi kaç ayar denemesimi yapsam ne dersiniz metallicali sen nerden girdin yaptın bi açıklarmısın?
-
metalatı dostum garantılı ıse ne ugrasıyon gonder gıtsın kaş yapcam derken goz cıkarma :) ama yok ben yapcam dıosan bıosta cpu ayarlarına bı goz att