folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Pc Keyfine Göre Hareket Edior..

Pc Keyfine Göre Hareket Edior..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

istediği zaman açılıo, istemediği zaman açılmıor..

düğmesine basıorm simsiyah bi ekran gelio bios bölümü falan açılmıor.over clock çekildiğinde fazla voltaj verildiğinde siyah bi ekran gelir ya aynen öyle..

pc yi bi süredir sorunsuz olarak 100mhz o/c ile kullanıordum.1ghz amd işlemcim var.gigabyte anakartım var GD-Z7X ti sanırım modeli.easytune ile o/c çekmiştim.ama onunla bi alakası olduğunu sanmıorm çünkü baya bi süredir böle kullanıordum.

ramlerde sorun vardır die yedek ramleri taktım fayda etmedi.ekran kartında da bi sorun olduğunu sanmıorm.hdd yeni gibi bişe onda da srn yok.

bios pilini çıkarıp, bekletip takıorm.ilk gittiğinde böyle yapmıştım açılmıştı.dün çalışmayınca sinirlenip dışarı çıktım dolaşıp eve geldim düğmeye bastım açıldı.

her açıldığında saat - tarih ayarlarını yapıorm.

ne yapsam fayda etmio.bütün parçalarını çıkarıp tekrar takmam falan..ne yapmalıyım? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

100 mhzden birşey anlaşılmaz saçma bi oc bizim via apollodaki 25 mhz ocye benzedi.

STANDART CAHİL BİLGİSAYARCI BAKIMI 

bence içini iyice temizle kuru bir üfletgeç olabilir.Süpürge olabilir.Susuz elektronik temizleme spreyi olabilir.

Sonra bios pilini 15 dakika çıkartıp tak.Bios pil yuvasını temizle.Kuru birşeyle yada süpürgeyle.

Sonra kablolamayı kontrol et.Elektrik hattını kontrol et.Güç kaynağı bağlantısını kontrol et.

Anakart ile kasa düğmesi kablolamasını kontrol et olmadı reset çubuklarına tak. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    Emrow bunu yazdı:
    -----------------------------

100 mhzden birşey anlaşılmaz saçma bi oc bizim via apollodaki 25 mhz ocye benzedi.

STANDART CAHİL BİLGİSAYARCI BAKIMI 

bence içini iyice temizle kuru bir üfletgeç olabilir.Süpürge olabilir.Susuz elektronik temizleme spreyi olabilir.

Sonra bios pilini 15 dakika çıkartıp tak.Bios pil yuvasını temizle.Kuru birşeyle yada süpürgeyle.

Sonra kablolamayı kontrol et.Elektrik hattını kontrol et.Güç kaynağı bağlantısını kontrol et.

Anakart ile kasa düğmesi kablolamasını kontrol et olmadı reset çubuklarına tak. 

-----------------------------

dediklerinin hepsini zaten yaptım.

dedim ya hepsini söküp en baştan taktım diye..

kasa düğmesiyle anakart girişi zaten uygun konumda.

güç kablolarının yerlerini değiştirdim.(her ne kadar gereksiz olsa da çünkü pw yi alalı bi kaç ay oldu).

evin elektrik hattında bir sorun yok.pw 380watt ve takır takır sorunsuz çalışıor.

temizliği de pnömatik hava basıncı ve süpürge ile yaptım.bütün socket içleri sorunsuz temizlendi.

saat 18:00 gibi pc yi açmayı başarmıştım ama yarın açılmayacak yine biliorm.o/c yi kapattım.inş yanılırım..

100mhz ile bir şey anlaşılmaz demişsin.emin misin diorm? 1ghz işlemciyi 1,1 yapmak ve extrasında 133mhz ramleri 145 lere taşımak mı fark etmez?

2,0cpu da eet haklısın ama 1,0cpu da öyle bi fark eder ki.. 

Toplam Hit: 875 Toplam Mesaj: 3