Pc Müh Okuyorum Elektronik Te Çift Anadal Yapmak İstiyorum[Soru]
-
pc müh okuyorum ama ne gariptr ki endüstriyel robotlar yapmak istiyorum elektronik müh e çift anadal yaparak birşeyler yapabilirmiyim yoksa hiç bulaşmıyı mı ?
yani bir üretim bandından robotlar tasarlayıp yapabilirmiyim.
-
robotları makine ve elektronik müh beraber çalışarak yapıyo. ama bilg müh okuyupta çifte elektronik yapman kasabilir.Elektronik zordur ben de makina okuyorum çifte elektronik düşündüm ama 2si de ana mühendisliklerden dolayısıyla ikisi de zor. Ama yaparım dersen senin bileceğin iştir.
kimya
elektrik-elektronik
makina
inşaat
bunlardan birini okuyosan diğerini çifte almıcan demişti bizim bölüm başkanı.ama mesela elektronik okuypta bilgisayar alcam deseydin olabilir derdim.Çünkü alacağın dersler az olurdu ama elektronik alıcam diosan senin okul bikaç sene uzar.Sonuna kadar dayanabilir misin sorun orda. Ben yüksek lisans yapmanı öneririm.
-
elektronikte endüstriel gidersen evet yapabilirsin daha çok onların kapsamına giriyor yada otomasyon....Çift anadal zordur bende Bilgisayar ve Elektrik-Elektronik yapıyorum cidden sac kalmadı.İlk 1,5 yılları aynı gibi sorun 2. yılın 2.döneminden sonra en agır dersler giriyor.
Birde arkadaşlar lütfen Bilgisayar mühendisligi okuyan insanlar şuna PC mühendisligi demesinler.İkisi ayrı şey.
-
hocam elektronik bilgisayardan daha zor
aynı anda okuman çok zor
bilgisayar müh. de programlamanın temelini biliyosan kafana yerleşmişse yaparsın ama elektronikte işler öyle V=I.R ile dönmüyo :)
edit:
bu iş için mekatronik mühendisliği var, ayrıca mekatroniği ayrıntılı incele, sadece bilgisayar ve elektronikle bitmiyor iş makine mühendliliği bilgiside gerkiyor, mekantronikte bu üç anadalın birleşiminde spesifik olarak bahsettiği iş ile ilgilenen bir disiplin :)
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Birde arkadaşlar lütfen Bilgisayar mühendisligi okuyan insanlar şuna PC mühendisligi demesinler.İkisi ayrı şey.
-----------------------------
adam haklı abi dişci deyince niye diş hekimi demiyon lan deyip başka dişi çeken dişciler var :| mesleğinize sahip çıkın :|
-
bende elektronik son sınıftayım gerçekten bölüm zor sıkı çalışman gerekecek. ama elektronik okuyan adam robot yapar gibi bir durum söz konusu değil. bunun için kendi kendini geliştirmen lazım. bölümde en fazla mikroişlemci temelleri, PLC ve otomatik kontrol gibi dersler alırsın ama bunlarda işin temelleri öğretilir robot için kendin yönlenmelisin. önce bir araştır derim bilgisayar müh. olarakta çalışabilirsin bu alanda bence. sonuçta robotlar mekanik elektronik ve yazılımın birleşmesinden oluşuyor ve elektronikçilere yazılım çok fazla gösterilmiyor herkes kendi merakına göre bişeyler katıyor kendisine. okuduğun üniversitede muhtemelen robot topluluğu vardır ordaki elemanlarla iletişime geç her sene ODTÜde yarışmalar düzenlenir orda işin minyatür boyutlarıyla haşır neşir olursun karar vermende yardımcı olur.
-
yardımlar için çok teşşekkür ederim
alem koder olmuş biz bilg. müh okuyorz:S
-
nickneyime bunu yazdı:
-----------------------------hocam elektronik bilgisayardan daha zor
aynı anda okuman çok zor
bilgisayar müh. de programlamanın temelini biliyosan kafana yerleşmişse yaparsın ama elektronikte işler öyle V=I.R ile dönmüyo :)
edit:
bu iş için mekatronik mühendisliği var, ayrıca mekatroniği ayrıntılı incele, sadece bilgisayar ve elektronikle bitmiyor iş makine mühendliliği bilgiside gerkiyor, mekantronikte bu üç anadalın birleşiminde spesifik olarak bahsettiği iş ile ilgilenen bir disiplin :)
-----------------------------mekatronik yaparsa bu adam ya einstein olur ya da mongol
elektronik zor dioz sen bi de elektronik + makina yap dion:D
-
Geenmeboo bunu yazdı:
-----------------------------nickneyime bunu yazdı:
-----------------------------hocam elektronik bilgisayardan daha zor
aynı anda okuman çok zor
edit:
-----------------------------mekatronik yaparsa bu adam ya einstein olur ya da mongol
elektronik zor dioz sen bi de elektronik + makina yap dion:D
-----------------------------1)ben elektronik+makina yap demiyorum
2)bizde biliyoruz elektronik zor,elektronik ve haberleşme okuyorum, ebemizi sikiyolar
3)benim dediğim konuyu açan arkadaşın istediği şeyleri yapabilmesi için optimum bilgiyi veren olay mekatroniktir,
4)üstün körü okuyup yanıtlamakla olmaz , mühendis olucaz dimi ? , verilen yazıyı düzgün okumak lazım :)