Pc Nin İmajını Almak İstiyorum
-
Sıfırdan kurduğum pc nin imajını almak istiyorum bunu nasıl yaparım arkadaşlar,
-
acronis alternatifi olarak ücretsiz http://clonezilla.org/ öneririm.
yada acronis boot cd ile hızlı ve güvenli imaj alabilirsin. hatta ağdaki başka bilgsayara imajı gönderip tekrar ağdan geri yükleme yapabilirsin.
fakir olmadığın için aynı diskten birtane daha alıp windows ortamında yansıma (raid1) olarak kullansan daha rahat edersin.
ben antepin tanrısıyım diyorsan bir qnap alıp gerçek zamanlı imaj bile alabilirsin.
-
Acronis true image 2015 inceleye bilirsin.
image alirken komple hdd image alma sadece isletim sistemi ve uzerine kurdugun uygulamalarin image al image alman 30dk geri yuklemeside 10dk. Civarinda suruyor.
-
acronis
ghost
clonezilla
birçok yazılım mevcut hocam
ama en basitleri acronistir kur sürücüyü seç o yedek alsın koy bi hdd bi yere sakla tabi bide recovery cd si hazırla sakla zamanı gelince yeniden yükle.
-
Valla benim kasada 4 HDD var..3ünde sistem yüklü acronis kurdum birinden diğerlerinin imajlarını alıyorum. raat ediyom..
-
Arkadaşlar disk 2 tb imaj alınırken 2 tb üzerinden mi alınıyor yoksa kullanılan alan üzerinden mi,
-
gelişmiş ayarları kullanmazsan standart olarak kullanılan alanı alıyor. 2tb hard diskinde 20 gb kullanılan alan varsa imajında 20 gb olarak kayıt ediliyor.
eğer ayar ve dosya imajı alırsan daha düşük imajın olur. ama aynı özellikteki sisteim kurup imajı öyle kullanman lazım.
-
acronisin diskini çekin on numara
-
kolaylık ve işlev dersen acronis iyidir.. fakat open source olsun dersen clonezilla öneririm..