Pc Res Atıp Duruo Çıldırcam !!!! (Yardım )
-
arkadaşlar pc 10 dk da bi res atıo başlarkende
Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device en press a key yazısı çıkıo nedir bu ?
bide benm hd de bad sektörü var ondan kaynaklanıo olabilrmi ?
allah rızası için bi çözüm :((((((
-
Restart atması zararlı 2 gün sonra hdd zarar görebilirim.Dediğin gibi bad sektörlede alakalı.Sorun büyük bi ihtimal boot yapmaya çalıştığından dolayı veriyo bootu kapat bide öyle dene yine sorun alırsan hdd kablolarındada sorun olabilir.
-
baska bir hdd dene o zaman belli olur.
-
1- Bios da Boot ayarlarını bı kontrol et... ( USB'inde birşey var mı falan ona bi bak, cd-rom drive ini da kontrol et )
2- Live knoppix, yada ubuntu vs... Kullanarak bi bak, HDD bazen formatını kaybedıyor...
( NTFS yada FAT32 olacagına Unknown olabilir, ki eğer oyle ise formattan kurtuluşun yok )3- 2. bi hdd alıp oradan boot etmeyi dene ( Bios dan boot priority i yeni takdıgın HDD ye al )
-
benimde böyle bir sorunum vardı ve tamamen ram le alakalıydı. ram ini çıkar yeni ram tak ya da 2-3 tane ram in varsa bunların hepsini teker teker kontrol et hangisinde sorun varsa onu kullanma.
-
Kleisthenes bunu yazdı:
-----------------------------
benimde böyle bir sorunum vardı ve tamamen ram le alakalıydı. ram ini çıkar yeni ram tak ya da 2-3 tane ram in varsa bunların hepsini teker teker kontrol et hangisinde sorun varsa onu kullanma.
Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device en press a keybu hata hardisk bağlı değil yada first olarak atanmamış demek olmuyomu bunun ram le ne gibi bi bağlantısı olabilir hadi sadece reset atıo dese tmm dicem de anlamadım?
-
peki bad sektörünü tamir etme gibi bi şansı yada durdurma gibi bişeyi yapabilrmiyim bilen varmı ?
-
http://ddg.seepex.googlepages.com/llf_powermax.rar low level format atabilirsin.low level formatta veriler başka sektörlere falan aktarılır.reneden öğrendiğim diğer bi konu low level format diskin performasını düşürür.bad sektörü tamir edebilir misin senin ya da teknik servisin bunu yapabileceğini sanmıyorum.bad sector zaten harddiskteki okuma kafasının plakaya çarpıp genelde çizmesi ve verilere bu yüzden zarar vermesiyle oluşuyor tek yöntem benim bildiğim low level format.
-
llw yi biliorum ben onu son çare olarak görüodum ondan önce başka bişi varsa die sordum ama sanırım yoqmuş pff :(
-
SilenC3 bunu yazdı:
peki bad sektörünü tamir etme gibi bi şansı yada durdurma gibi bişeyi yapabilrmiyim bilen varmı ?
-----------------------------Inanırsan ekime, inanmazsan ....
Ama bu sitede Bad Sectorleri tamir etmenın garip bir yolu var...
Bı buzdolabı poşeti al, sonra HDD yi içine koy ve buzluga at...
( İnanmadım dıyorsan, Nickimyok yada Computerwolf'e PM at )
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------SilenC3 bunu yazdı:
-----------------------------Inanırsan ekime, inanmazsan ....
Ama bu sitede Bad Sectorleri tamir etmenın garip bir yolu var...
Bı buzdolabı poşeti al, sonra HDD yi içine koy ve buzluga at...
( İnanmadım dıyorsan, Nickimyok yada Computerwolf'e PM at )
-----------------------------peki ne kadar süre durucak buzlukta ? bide oda sıcaklığındamı çözülmesini beklicem yoksa hoppadanak takıcammı :)