Pc Ses Düzeni (Daha Çok Keyif Almak İçin Yapılabilicekler)
-
arkadaşlar bende 5+1 300w lık güzel bir ses sistemi mevcut hiç bir sorunu yok hatta çok güzel olduğunu söyleyebilrim eski 2+1 in 2 hoparlörünü de taktım resmen 7+1 oldu ve gene hiç bir bozulma yok ses güzel realtek HD ses kontrolü sayesinde ekolayzır ı da çok güzel ayarlıyorum fln
ama şunu anlamıyorum arakdaş da 5+1 150ytl lik premier sistem var 250w ama nedense (sanıyorum odasındaki yankılanmadan daha akustik bir ortam var sanki)
ses kulağa çok daha güzel geliyor ve daha az açıkken bile daha yüksek ses varmış gibi geliyo (sadece oda dan öyle kaynaklanıyo bunu çözdüm)
size şunu soriyim nasıl bir dağılım yapmalıyım nereye nasıl koymalıyım ki ben de daha iyi ses alayım, böylede mutluyum gayet iyi eksik yok ama
orda daha bi sesi hissediyorum canım sıkılıyor paranla rezil olmak gibi bişi bu hadi pc olsa kasa içi donanımda her türlü çözerim ama ses i bir türlü çözemedim yankılanmayı fln ayarlıyorum olmuyor
neyse 2 . post a odamın resmini yapıp koyucam belki yardımcı olur
2 oda nın da büyüklüğü aynı oynasa oynasa bir kaç cm fark eder (arkadaşla benim kini kıyaslarsak)
benimki biraz daha büyük gibi
neyse yorumlarınızı bekliyorum nasıl daha iyi ses alırım ? soru bu kafanız karışmasın
-

1= yatak
2= dolap
3=pc masası
4= sehpa
5= kapı
ses sistemlerini gösterdim zaten arkadas ınki benimkiden küçük ama çapraz bakıyor o yüzden öyle çizmek zorunda kaldım yanlış anlaşılmasın
yardımda bulunucak olursa çok iyi olur
-
Öncelikle sonradan taktığın 2 taneyi çıkart. Subwoofer'ı hafif kapalı yere koy sap gibi ortada durmasın. Mesela benim masanın sol tarafında çekyat vardı. Yere ikisinin arasına koymuştum arkadaşınki açık alandaydı ama benimki daha iyi ses veriyordu. Müziğin sesini açarken bilgisayardan sonuna kadar açma. Ana sesi yarının biraz üstüne kadar çıkart. Daha fazla ses için hoparlörden aç. Bilgisayardan çok fazla açınca özellikle ses kartın güçlü ise normalde olmaması gereken zortlamalar, çatlamalar oluyor.
-
Arkadasım konunu baltalamak gibi olmasın ama bende 4 sene evvel eıkıe miydi neydi Turuncu ahsap 5+1 aldım. 500 wat 110 liraya almıştım 4 sene evvel. Fakat 5 hoparlörün 5indende ses hiç bir zaman alamadım. Ses kartından dediler şimdi pc yi yeniledim ses kartı eskisinden daha iyi ama yine 5inden ses gelmiyor. ya 3 bazende 4 tanesinden geliyor. woofer mukemmel vurdumu odayı resmen inletiyor hoplatıyor bass gücünden memnunum ama bu sıkıntım var. Sorun bağlantılarda olabilir demeyin ses sistemini aldığım yerdede aynısı kullanılıyor. o elemanı çağrıp kurdurdum yine olmadı o da ses kartından diyor Ama onun ses kartı benimkinden daha kötü.. Nasıl oluyor anlamadım..
-
brutalalien
Senin dinlediğin müzik, film ya da herneyse 5 + 1 değilse doğal olarak 5+1 ses duyamazsın. mp3'lerin hepsi stereo'dur (1+1) Google'da aratarak ac3 formatında 5+1 müzikler bulabilirsin. Filmler, oyunlar için de aynı şey geçerli. Test yapmak için ses kartının programını aç onun bir bölümünde hoparlör dizilişleri vardır. Hangisine tıklarsan ondan ses verir. Ya da test butonu olur hepsine sırayla ses gönderir. Bilgisayara bağlarken kabloları kendi renklerindeki yuvaya takacaksın.Ses kartının programından da 5+1 seçeneğini seçeceksin.
-
brutalalien
benim sorunum o deil ben 7+1 den çok güzel ses alıyorum orda da birşey yok olay arakdaşın evinde ses yanlıkanıyor aynı boyuttaki 2 oda
odaların durumunu koydum benim wofeer da çok sağlam ama sesi ne kadar çok açarsam hepsinden açılıyor
bass tiz ayarları var ama oda fazla işe yaramadı
şöye diyeyim benim 5+1 in 5hoparlörünü söktüm arkadasa taktım benimkini sadece bass için kullandım baya açtım sesini işte aradığım şey oldu
ama ekolayzırdn o ayarı yapınca ne olursa olsun bass lar 10liralık hoparlörden çıkıyormus gibi oluyor
ses gücü konusunda problem yok ses kartı iyi alette 5+1 olmasına ramen 7 yapınca yine sesi bozmuyor hatta bana daha güzel geliyor ses
ancak o yankılanma hissetme bass dan kaynaklı nasıl yapıcam da hoparlör lere daha az bass a daha fazla güç vericem
:S kurcalamaya dewam S