Pc Sorunu??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ran
    ran's avatar
    Erkek

Elektrik kesintisi sonucunda pc yeniden çalıştırmış arkadaş, pc açılmış kapatmış yeniden açmış pc

çalışmış ekrana görüntü göndermiş. Ekran kartı anakartın üzerinde. Pc kasasını açtım sorun yok gibi

ram'ı söküp başka pc denedim çalıştırdı. Arkadaşın pc başka ram taktım yine görüntü yok, şimdi

Bios ayarına girebilsem ram'ı 667 MHz sabitleyecem. Sorun çözülür sanırım. Fakat ekranana görüntü vermediğinden Biosa ulaşamıyorum

nasıl yaparız?

Ya da anakart gümlemişmisir?

Bilmem kaçıncı galaksiden gelen gama ışınlarına maruz kalmak için Pipimizi açıkta tutup UFO konmasını bekledik
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

bılgısayarda sureklı kasma durumu oluyormu? yanı bılgısayar calısıyor goruntu ekrana gelmıyor ama hdd kasıyor mu bır kontrol etsın .

Bıos pılını cıkarıp tekrar takmayı bır deneyın.

www.kriptopedi.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ran
    ran's avatar
    Erkek

kasıyormuş ekranda donmalar oluyormuş.

Pili çıkarıp taktım, ram'in yerini değiştirdim aynı.

Bilmem kaçıncı galaksiden gelen gama ışınlarına maruz kalmak için Pipimizi açıkta tutup UFO konmasını bekledik
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _CD_
    _CD_'s avatar
    Erkek

powerdan kabloyu sök bir daha tak. ekranda sinyal yokmu yazıyor veya ekranın ışığı hangi renk turuncu mu 

Algoritması yok bu aşkın; 8 Harf 3 Hece.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ran
    ran's avatar
    Erkek

söktüm taktım ekaran ışığı kırmız,aynı.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _CD_
    _CD_'s avatar
    Erkek

anakarta takılı speakar varmı varsa sesi kontrol et tek kısa bip kesi çıkıyorsa vga çıkışında sorun vardır ekran kartı katman gerek

Algoritması yok bu aşkın; 8 Harf 3 Hece.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flickR
    flickR's avatar
    Erkek

hocam pili çıkarttığında bütün elektrik bağlantılarını kapattın mı?Eğer elektriğe takılıysa reslemez.Çünkü o zaman pili kullanmıyo.birde bazı anakartlarda sadece pili çıkartmak yeterli olmuyo.bunu bir kaç kez gördüm.Elektriği komple kes.Pili çıkart.Geniş ağızlı düz tornavide al.Pcyi çalıştır.Pil yuvasında 2 tane yukarı doğru diş var.Onu zemine doğru bastır.dişler farklıda olabilir.bi süre öyle tut.10 saniye falan.ve tekrar komple elektriği kes.Pili tak.Elektriği ver.bios sıfırlanıcaktır.Bu yöntem bende çoğu kez işime yaradı.Sadece pil çıkarmakla olmayabiliyo bazen.herneyse kolay gelsin :D

Toplam Hit: 717 Toplam Mesaj: 7