Pc Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    devasa24
    devasa24's avatar
    Erkek
    ya arkadaslar benım pc de bazen yarım saate bir bazen bir saate bir reset cekiyor bu sorunla daha once karsılan varsa veya bu problem hakında bir çözümü olan varsa yorumlarını zı beklıyorum teşekürler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

virüs

ram

anakart

bunları kontrol et

bide fanlara bak

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Öncelikle bilgisayarın kapağını aç, bilgisayarı çalıştır. İşlemci fanın çalışıyormu, diğer fanlar çalıoşıyormu bak. Rami diğer slotlara tak. Bilgisayarının kasasını temizle özelliklede ram slotlarını. Yine sorun veriyorsa rami değiştir dene. Bunların dısındada nedenler var, ama genellikle sorun bunlardan kaynaklanıyor. Birde virüs taraması yap.

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Xsharez
    Xsharez's avatar
    Erkek

Aarkadaş demişki bağlantı kopuyor bazen yarım saat bazen zaman değişiyor die pc de sorun yok

1 - Evde paralel ikinci bir telefon varmı?

2 - Evde fax cihazı varmı

3 - Modemin USB girişmi

4 - Bağlantı gittiğinde data ışığın yanıp sönüyormu?

Arkadaşalr aynısı benim başıma geldi. bağlantı kopuyor hemen ardından 3 saniye içinde geri geliyr. İlk önce KO adlı bir oyunu oynadıdığım için yurt dışı bağlantı olduğu için sorunun bu oyundan olabileceğini düşündüm. Çünkü türkiye dış hatları bazen kesiyordu.

TTNET i aradım Ankarayı. böyle böyle dedim Bağlantı gidip geliyor ben verim alamiyorum 9 aylık kullanıcıyım beni soydunuz dedim. adam ise ev tel aldi cep tel aldı. gece 3 de konustum adam ile. sabah bir kalktı ankaradan 2 adam geldi. makinemden sinyal gonderdi bi onu farkettim daha sonra tel çaldı aynı adam ariyor.

Beyfendi portunuz Ankara üzerinden gönderilmeye başlandı bir daha böyle bir sorunla karşılaşmıyacaksınız dedi.

Konuyu saptırmak istemiyorum ama çalışanları evden kovmuştum Bilgisayarı açmayı bilmiyorlar neyse sallayın...

Yujardaki 4 tane sorudan sadece modemin bağlantısı koptuğunda data ışığı yanıp sönüyorsa Modemin USB girişse ve paralel tel ile fax yoksa evde ttnet i arayip onları şikayet edeceğini söyle. dava açacağını söyle Ben amasyada oturuyorum ankaradan amasyaya adam yolladı korktukalrı birşey var sanirim ama nedir bilemiyorum. Selametle Kalın...!!!

Kimseden Birşey İstediğim YOK.,!! Az Ötede Oynayın Yeter.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Xsharez bunu yazdı:
    -----------------------------

Aarkadaş demişki bağlantı kopuyor bazen yarım saat bazen zaman değişiyor die pc de sorun yok

1 - Evde paralel ikinci bir telefon varmı?

2 - Evde fax cihazı varmı

3 - Modemin USB girişmi

4 - Bağlantı gittiğinde data ışığın yanıp sönüyormu?

Arkadaşalr aynısı benim başıma geldi. bağlantı kopuyor hemen ardından 3 saniye içinde geri geliyr. İlk önce KO adlı bir oyunu oynadıdığım için yurt dışı bağlantı olduğu için sorunun bu oyundan olabileceğini düşündüm. Çünkü türkiye dış hatları bazen kesiyordu.

TTNET i aradım Ankarayı. böyle böyle dedim Bağlantı gidip geliyor ben verim alamiyorum 9 aylık kullanıcıyım beni soydunuz dedim. adam ise ev tel aldi cep tel aldı. gece 3 de konustum adam ile. sabah bir kalktı ankaradan 2 adam geldi. makinemden sinyal gonderdi bi onu farkettim daha sonra tel çaldı aynı adam ariyor.

Beyfendi portunuz Ankara üzerinden gönderilmeye başlandı bir daha böyle bir sorunla karşılaşmıyacaksınız dedi.

Konuyu saptırmak istemiyorum ama çalışanları evden kovmuştum Bilgisayarı açmayı bilmiyorlar neyse sallayın...

Yujardaki 4 tane sorudan sadece modemin bağlantısı koptuğunda data ışığı yanıp sönüyorsa Modemin USB girişse ve paralel tel ile fax yoksa evde ttnet i arayip onları şikayet edeceğini söyle. dava açacağını söyle Ben amasyada oturuyorum ankaradan amasyaya adam yolladı korktukalrı birşey var sanirim ama nedir bilemiyorum. Selametle Kalın...!!!

-----------------------------

Hoca arkadasın sorununu iyi oku istersen.

"ya arkadaslar benım pc de bazen yarım saate bir bazen bir saate bir reset cekiyor" reset çekiyor diyor, nerden çıkardın bağlantıyı.

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Xsharez
    Xsharez's avatar
    Erkek

Azuahhaha Hocam bende anormallik var kesin ya kusura bakmayın arkadaşlar akşam geç yattık sabah erken geldik cafeyi açtık 1 pc çökmüş kurmak zorunda kaldım onun stresi beni kör etti valalhi özür dilerim arkadaşalr hatamız affola simdi utandım vallahi. :(

Eger pc reset atiyorsa hocam büyük ihtimal ekran kartının yada işlemcinin fanı durmuştur. eger pc power düğmesine bastığında anakarttan ses geliyor ise RAm de hata avrdır. ama pc aciliyor sonra kapniyor %99 fanları kontrol et hocam

Tekrardan özür dilerim arkadaşlar

Kimseden Birşey İstediğim YOK.,!! Az Ötede Oynayın Yeter.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darknight
    darknight's avatar
    Erkek
    evet,pc resetlediğinde bıos tan işlemci ısısına bi bak,fanların sağlam ve soğutucun işlemciye tam oturuyosa, pc nin bulunduğu ortamda hava silkülasyonu yapabiliyosa,hangi işlemde reset attığınıda gözlemle.watt ı düşük bi powersupply kullanıyosanda bu sorunu yapabilir.Bunlarda sorun bulamadıysan arkadaşların dediği gibi diğer bileşenlere bak  
Toplam Hit: 1143 Toplam Mesaj: 7