Pc Toplıcam !
-
hocalar şimdi arkadaşım benden bi yardım istedi bende şu anın piyasasını tam bilmediğim için size danışayım dedim şimdi arkadaşın sınırsız limit var ama öyle çoook uçuk olmasa iyi olur şimdi İNTEL olmak Şartıyla süper bi bilgisayar toplamak için önerileri olan varsa çokk teşlekkür ederim =)
-
hajı istersen kendin topla bişiler üstüne ekleriz biz yardımcı olan olur o zaman
http://www.tekmarshop.com/pctopla.asp
-
İntel değil de AMD alsın. Ben dün topladım bi AMD makine, 750 liraya maloldu ama eşşek gibi bilgisayar. Bin üzerine götürsün:)
-
Neden İntel? keske amd 5200 x2 yanında 2gb ramla kullanma sansın olsa bakbakalım vaz gecebılıyormusun ? ustelık ıntelden cok daha hesap lı ve intelın aynı fıyattakı işlemcilerinden cok daha performanslı bence amd 5200 u dusun derım ben kullanıyorum makına ucuyor
-
hacı ıntel alma hatası yapmasın amd alsın fıstık gibi walla
-
dual core kalmadı artık :D gelsin bizim şirkete toplarız :D:D kendim toplıcam dersen. >>>
işlemci : core2duo (ya da ucucam dersen core2quad > kendisi 4 çekirdek :D ) 1.8 veya para durumuna göre 2.0ghz 2x2 mb cache belleğe sahip. canavar :P
ram : 1 gb kingston işini görür. ddr nesli yavas kalıo artık, ddr2 olcak tabiki :D kingstonun en son serisinden hyperx modelini öneririm. gerçekten uçurur ;) 2 gb da kullanabilirsin..
hdd : alan size kalmış :D 160gb olanlar fiyat olarak orantılarsan daha ucuz kaçıo ;) tabiki sata2 olcak. hız önemli bizim için :lol: 7200 rpm dönüş hızı yeterli. 8mb önbellek az kalıo artık 16 olmasına dikkat et. marka dersen ben seagate öneririm.
anakart : işte çok kilit bi nokta :lol: gigabyte ın s3 modelini kullanıyorum ben, yukarıdaki parçaları desteklio (quad hariç onu desteklio mu bilmiorm), onboard vga sı yok. ama ekran kartı kullanıcaımız için sorun deil :) anakart konusunda ben s3 derim, ama daha da yüksek bişi bulabilirsin.
ekran kartı : 256 mb lıklar az kalıo artık :D 512 mb sapphire ler fena ati nin. fazla bi bilgim yok bu modellerde, bi araştırma yaparsın. slot olarak, önerdiğim anakart pci-ex desteklio. ekran kartınında öle olması lazım. en son teknoloji :D
optik okuyucu olarak tabi ki dvd-rw :) lg,asus,philips,samsung hangisini istersen.
ses kartı : eğer stüdyo vs çalışmalarınız ya da 5+1 vs. ses sistemin yoksa, s3 anakarttaki 3 kanal işini görür. karta gerek yok derim. illa kart alcam dersen de creative den şaşma ;)
hoparlör,klavye,monitor vs. sana kalmış. ufak bi piyasa araştırmasıyla rahatlıkla model seçebilirsin.
Kolay Gelsin...
-
buraya gir bilgisayar toplama sihirbası var bütçene göre fiyatını ayarlarsın ordaki fiyatlar aynı değil ama aşağı yukarı bir fiyat. çünkü döviz hergün güncelleniyor o yüzden değişken fiyatlar. pentadaki fiyatlar ile bayinin fiyatları aynı değil bayinin fiyatları biraz daha düşük bence. penta vatandaşa bilgisayar satmıyor sanırım bayilerine satıyor bunun içinde bayisinden temin edeceksin.
-
hoca haberin olsun $uan icin amd alma piyasadaki core duo2 mimarisi 90nm AMD'Lerden üstün performans veriyor... Phenom v.b gibi islemciler cıkıcak kasim ayı süreci biraz daha sık disini intel'De 45nm islemcilere geciyor... bence simdi alma derim piyasada cok büyük bir degisiklik olucak cünki 2 islemci devide piyasaya farklı nm'Lerle girior amd 65 intel 45nm ile buda alcagin islemciyi baya bi gecmise sürüklemis olur...
-
dedigim gibi hoca biraz daha bekle derim bak :) simdiden amd fiyatlari düsü$e gecmis bile...
- Athlon X2 4200+ (mevcut fiyat: 83$) (yeni fiyat: 75$)
- Athlon X2 4400+ (mevcut fiyat: 94$) (yeni fiyat: 85$)
- Athlon X2 4800+ (mevcut fiyat: 115$) (yeni fiyat: 100$)
- Athlon X2 5000+ (mevcut fiyat: 125$) (yeni fiyat: 109.99$)
- Athlon X2 5200+ (mevcut fiyat: 136$) (yeni fiyat: 119.99$)
- Athlon X2 5600+ (mevcut fiyat: 157$) (yeni fiyat: 139.99$ )
- Athlon X2 6000+ (mevcut fiyat: 178$) (yeni fiyat: 169.99$ )
- Athlon X2 6400+ Black Edition (mevcut fiyat: 251$) (yeni fiyat: 239.99$)(Ç)alıntıdır
-
tabii ki biraz daha beklemek iyi olur. intel in son işlemcileri gerçekten amd lerdn daha ii performans verio. intel in c2quad lar yaygınlasınca c2duolar düşer. biraz beklemekte fayda var.