Pc Ye Bağlı Diskler Bazen Açılışta Görmüyor
-
Arkadaşlar toplamda makinamda 7 disk 1 dvd yazıcı var, yakın zamanlarda pc saçmalaya başladı bazen sata 1 ve sata 5 nolu diski görmüyor bazende sata 1-2-3 numaralı diskleri bazen sorunsuzca çalışıyor bazen pc kendi kendine donuyor ardından reset atınca diskleri görmemeye başlıyor tüm sata girişlerini denedim bazen sorunsuz bazen sorunlu, :) mesela sata 1 diski bağlayınca bazen görüyor bazende ne sata 1 nede 5-4 görüyor, açıkcası evde yaramaz çocuklarım var bi kaç kere şiddetli darbe almış, mesela usb filan bağlıyken epey bi zorlayarak yana filan çekmişler arka usb girişleride sorunlu, her neyse sorun bu darbelerden filan olurmu ya da neden kaynaklanır şu an pc ye sadece 1 disk bağlı diğerleri iptal, mesela en son denediğim durumu anlatım sata 1 diski bağladım sorunsuzca açıldı sata 2 yi taktım bu sefer hiç bir diski görmedi,
-
donanımın özelliklerini yazarsan daha iyi olur.
msesela power supply kaç watt ?
anakartın modeli ? kaç yıllık anakart ?
transistör şişmesi sonucu disk görmeme gibi problemler çok olur. voltaj düzensiz gelmeye başlar. adamı isyan etiirir.
usbler bozuk bile olsa sorun olmaz birbirine temas etmezse. ama zamanında usbler çok düz kontak yapmışsa power supply sorun çıkarmaya başlamış olablir. belki anakartın bir yolu oksit yapmış ısınma sonucu.
-
futurist'ce bir yorum olucak ama hocam disklerin arkasında jumper var mı ? ( sadece idelerde mi oluyordu lan o ? )
Not:Alınma müride :D -
@
zalimadam Gerçek 700 watt, Anakart P7P55D-E, transistörler neden şişer (ilk kez duydum) başka bilgi lazımsa veririm pc ile ilgili üstat,
@
Ka1nsha Tüm diskler sata ayrıca 6 sata girişi olduğu için pci to sata kartına da 2 disk bağlı,
-
kondansisatör yazacağıma transistör yazmışım özür dilerim.
kondansisatörler şiştiği zaman iç yapısı bozul ver düzensiz bozuk elektirik aktar. bu yüzden sistem adam gibi çalışmaz.
ya powerin yada anakartın kondansisatörlerinde sorun olmuştur.
ama sistemi yeniden kurarak birdaha bütün hddleri takarak bir dene çözüm olablir.
kondansisatör tüpleriinin içinde sıvı asit var bu sıvı asitler aşırı ısıdan düz kontaktan filan etkilenip bozulur. içindeki sıvı kurur.
şimdi bakmadan görmeden bişi diyemem ama sorun donanım arızası gözüküyor.
ve genelde sıfır anakart değiştirdiğimde sorun çözülüyor. inceleme yapmadan kesin bişi söyleyemem.
bilmiyorum ayrıntılı bilgi olsa daha net bişilere ulaşırız.
şimdilik power supply değiştir. veya format at. yavaş yavaş çözüme doğru ilerlersin müdür.

-
zalimadam bunu yazdı
kondansisatör yazacağıma transistör yazmışım özür dilerim.
kondansisatörler şiştiği zaman iç yapısı bozul ver düzensiz bozuk elektirik aktar. bu yüzden sistem adam gibi çalışmaz.
ya powerin yada anakartın kondansisatörlerinde sorun olmuştur.
ama sistemi yeniden kurarak birdaha bütün hddleri takarak bir dene çözüm olablir.
kondansisatör tüpleriinin içinde sıvı asit var bu sıvı asitler aşırı ısıdan düz kontaktan filan etkilenip bozulur. içindeki sıvı kurur.
şimdi bakmadan görmeden bişi diyemem ama sorun donanım arızası gözüküyor.
ve genelde sıfır anakart değiştirdiğimde sorun çözülüyor. inceleme yapmadan kesin bişi söyleyemem.
bilmiyorum ayrıntılı bilgi olsa daha net bişilere ulaşırız.
şimdilik power supply değiştir. veya format at. yavaş yavaş çözüme doğru ilerlersin müdür.

Takriben pc yi alalı 3-4 sene oldu o zamandan bu zamana kadar toplamda 1 hafta filan kapalı kalmıştır, ayrıca sistem kurmadan filan düzeleneceğini sanmıyorum çünkü ilk diski takdığımda açılışta görmüyor saçma sapalak çalışıyor,
-
tamam müdür uzun süre açık kaldyısa sorun belli oldu.
şimdi masraf yapmadan adı adım deneyebileceğin parçaları denemeye başlaman gerekiyor.
edit: deneyeceğin parçalara para verme bulablieceğin yada denettirebilceğin birinden bul parçaları.
1) power supply zımbırtısını taşşaklı başka bir sap ile değiştirip bir test yap.
2) çok düşük bir ihtmal ama bios güncellemesi dene.(muhtemelen günceldir ama birdaha biros çakmayı dene bakalım)
3)ramleri teke düşür . ne alaka lan ram ne alaka mk. deme sakın sök dene. tecrübe konuşuyor burada.
4) bilgisayarda nekadar çıkarılablir aygıt varsa sök öyle test et.(kablosuz klavye mosue fare kedi yazıcı çizici bozucu usb disk filan)
ama ben yerinde olsam sağlam bir sistem bulup bütün disklerimi ona takıp 3 gün test ederim
eğer disklerimde sorun yoksa disklerimi yanıma alrı o pc yi elimden çıkartırım iyi bir fiyata.
daha sonra aldığım başka bir pc ye disklerimi tekrar takar işime deva mederim.
not:o model anakartın çok sorunlu bir anakart olduğunu ve bir arkadaşımın o anakartlar yüzünden nerededeyse iflas derecesine gelmek üzre olduğunu hatırlatmak isterim.
msi gibi baba bir anakart modeli varken senin gibi kusuru sevmeyen bir yiğide nasıl böyle bir anakart önermişler şaşırdım doğrusu.
zalimadam tarafından 07/Kas/14 21:59 tarihinde düzenlenmiştir -
zalimadam bunu yazdı
tamam müdür uzun süre açık kaldyısa sorun belli oldu.
şimdi masraf yapmadan adı adım deneyebileceğin parçaları denemeye başlaman gerekiyor.
edit: deneyeceğin parçalara para verme bulablieceğin yada denettirebilceğin birinden bul parçaları.
1) power supply zımbırtısını taşşaklı başka bir sap ile değiştirip bir test yap.
2) çok düşük bir ihtmal ama bios güncellemesi dene.(muhtemelen günceldir ama birdaha biros çakmayı dene bakalım)
3)ramleri teke düşür . ne alaka lan ram ne alaka mk. deme sakın sök dene. tecrübe konuşuyor burada.
4) bilgisayarda nekadar çıkarılablir aygıt varsa sök öyle test et.(kablosuz klavye mosue fare kedi yazıcı çizici bozucu usb disk filan)
ama ben yerinde olsam sağlam bir sistem bulup bütün disklerimi ona takıp 3 gün test ederim
eğer disklerimde sorun yoksa disklerimi yanıma alrı o pc yi elimden çıkartırım iyi bir fiyata.
daha sonra aldığım başka bir pc ye disklerimi tekrar takar işime deva mederim.
not:o model anakartın çok sorunlu bir anakart olduğunu ve bir arkadaşımın o anakartlar yüzünden nerededeyse iflas derecesine gelmek üzre olduğunu hatırlatmak isterim.
msi gibi baba bir anakart modeli varken senin gibi kusuru sevmeyen bir yiğide nasıl böyle bir anakart önermişler şaşırdım doğrusu.
Sorun çok büyük ihtimal anakartta o zaman, tavsiye et üstat alayım bi anakart,
Edit:Ne tür sorunları varmış mesela anakartın üstat, bende de bazen sorunlar oluyor bakalım uyuşuyormu sorunlar,
Robinson_Crusoe tarafından 07/Kas/14 23:20 tarihinde düzenlenmiştir -
senin anakartın yoğun işlemlere gelemyir müdür. sürekli donma, kasılma, hdd görmeme. boot ederken reset atma,ve ram slotlarını görmeme gibi problemler yaşatmıştı.
şimdi benim kullandığım anakart A55M-E33 (MS-7721) modeli. yanlız ben bilgisayar işi ile uğraştığım için şimi görecek ucuz sistemler tercih ederim.
benim aldığım anakart görünüşte dandik durabilir ama gel görki dünyanın işini yaptığım halde banamısın demez.
anakart alırken hangi işi çok yapacaksan o özelliğe odaklanmış anakart alacaksın.
ben usb ,işlem gücü gerektiren multimedia gibi işler ile uğraştığım için boyutu küçük çok ısınmayan bir ankart seçtim ve 110 liraya aldım.
bende genelde usb kısadevre sorunu çok yaşadığım için usb süper koruma devreli anakart tercih ettim. usb de olabliecek herangi bir kısadevre için kendini korumaya alıyor asla bozulma söz konusu olmuyor. ayrıca tablet ve telefonu hızlı şarj yapabiliyor.
hangi modeli alacağına kendin karar ver. kaç sata girişi olsun 7.1 ses girişi olsunmu. nebileyim 1156 pin işlemci girişi olsun filan.
ama msi olsun çamurdan olsun.
kasanın içindeki fana kadar durum değişir.
-
arkadaslar yormayalım birbirimizi katı kapasitörü şişirmiş arkadasım hey massallah pci to sata adaptoru sokelim bir deneyelim sataları birde guney koprusunun ustune lokal bir sogutma yapalım o guney koprusunun ısısını dusunemiyorum bu kartlar 6 sata takılacak kartlar değil sayın ustalarım sahsi görüsümdür üretici koymus slot ama tasarım olarak ev kullanıcısı ürünleri bunlar.
-
ankistizm bunu yazdı
arkadaslar yormayalım birbirimizi katı kapasitörü şişirmiş arkadasım hey massallah pci to sata adaptoru sokelim bir deneyelim sataları birde guney koprusunun ustune lokal bir sogutma yapalım o guney koprusunun ısısını dusunemiyorum bu kartlar 6 sata takılacak kartlar değil sayın ustalarım sahsi görüsümdür üretici koymus slot ama tasarım olarak ev kullanıcısı ürünleri bunlar.
Yani anakart gitmiştir diyorsun üstat doğrumu anladım,