Pc Ye Topraksız Elektirik Olur Mu ?
-
Bu bölüm doğru oldu heralde benim bir masa üstü pc var onu yazlığa getirdim ancak tam prize takcakken priz topraksız olaabilir diye takmadım 2 osrum var ?
1)Prizin topraklı olup olmadığını nasıl anlarım ?
2)Topraksız prize taksam ne olur ?
-
topraksız pirize taksan bişi olmaz ama voltaj yükselk gelirse ki bazen geliyo pc nin power supplyni yakabilir hatta pc öğretmenim yakabilir demişti ama bişi olmaz çağr bi elektrikçi yapsın iki sn de çok kolay yapılan bişi biliyorum
-
BLACKPLUS kardeşim.bir elektronikçi olarak topraksız priz bilgisayarını çalıştırır.fakat monitöründe çok az da olsa dalgalanmalar görürsün titreme olur.Kasa için topraklı olsa iyi olur.Yükksek elektrik gelsede toprak hattı onu etkilemez.Yüksek voltaj yada düşük voltajın topra ile bağlantısı yoktur.ancak UPS gerektirir bu gibi durumlar.
Toprak olup olmadığını nasıl anlarsın.Prizin kapağını aç.Yeşil-sarı bir kablo görüyormusun bağlı bir şekilde.görüyorsan toprak hattı vardır.güvenle kullanabilirsin.fakat yoksa yinede kullan derim çünkü başka çaren yok.Biraz önce arkadaşın dediği gibi toprak hattı olmayan bir binaya yeni toprak hattı çekilemez.bu imkansız gibi bişi.ancak elektrikçiler nötr den alırlar toprak diye kullanırlar.onu da boşa yaptırıp para verme yazık günah bi işe yaramaz.Sen boşver tak çalıştır.önceden toprak mı varmış.yut dışında adamlar 2 tane toprak hattı çekiyorlar bizimkiler 1 tane çekmeye eriniyorlar.hadi kolay gelsin.
-
herkesin yanlış bildiği şey şu topraklama cihaz için değil insan içindir bu yüzden banyo ve mutfakta standarttır
-
Öncelikle ben durumu bir açıklığa kavuşturayım herkes birşey sallamış.
Özellikle intikam91 eksik bildiğin konuda konuşma.
Arkadaşım bu piriz meselesinde toprak olup olmadığını anlayabilmek için prizin fiş giren kısmının içe doğru olup olmadığı önemli.Gömme gibi bir kısım olması gerekli topraklılarda.Topraksız pirizlerin plastikleri duvara öylece montelenmiştir bir gömme olayı yoktur.İki tane delik üst ve altta durmaktadır.Pirizin gömmesindeki alt ve üst kısımlarda iki adet metal kıstırıcı olup olmadığına bak. Kıstırıcılar varsa topraklıdır.Yani prizi açmaya falan gerek yok.Taktığın fişte topraklıya uyumludur büyük ihtimal alt üst kısımlarında iletken vardır.Yani anlamak için açmaya gerek yok.Birde şöyle bir durum var bazen topraklı oluyor toprak kablosunu yere(toprağa) bağlamıyorlar.Bu puştluktur.Neyse özellikle topraksız prizlerden geçecek elektrik fişinizi yakabilir.Ev hattınızı yakabilir (eğer sigortanız dandikse) , güç kaynağınızı yakabilir vs.. de vs..Umarım yeterince açıklayabilmişimdir.Size elektrik çarpabilir. :D
Mesela benim fişimin ucunu yaktı geçen sene.Alman malı güzel bir dörtlüm vardı. Fazla yüklenme herşeye neden olabilir dikkatli ol. ;)
Özellikle voltaj yükselmeleride etkili.
-
ebulmadi ve Emrow bilgileriniz için sağolun şimdi internet cafedeyim eve gidince prize bakıcam topraklımı değilmidiye zaten bakmama gerek yok olsada olmasada takıcam fişi [:
-
Ahanda benim branş. Tutmayın beni.
Öncelikle Topraklama tesisatı güvenlik içindir, elektrikli makineler yani senin bilgisayarın topraklama olmadanda çalışır. Topraklama çoğunlukla canlıyı korumak içindir. Yani kedi köpek hipopotam veya sen ben. Farketmez. Kesinlikle olmasını tavsiye ederim. Bilinen kanının aksine prize bakarak topraklama tesisatının olduğuna karar veremessin. Mantığı çok basittir. Elektrik olmaması gereken noktalar mesala senin bilgisayarın kasa saçı topraklanır. Kazara veya arıza nedeniyle buraya faz değerse, başka değişle elektrik gelirse bu elektriği en kısa yoldan toprağa aktarır ve hipopotamı korur. Elektrik senin üzerinden değilde topraklama üzerinden gider, ciddi arızalarda sigortayı attırır ama canlıyı korur. Başka görevide yoktur.
Elektrik dalgalanmalarına, kesilmelerine, yüksek veya alçak olmasına faydası yoktur. Onun için Güç kaynağı alacaksın.
-
elektrinçiye git 30 ytl falan toprak hattı ceker heralde bahçeye bi cubuk çakar sıva üstü getirir kabloyu
-
olum ben kullanıyorum ama reguletor e bağlı :)