PCB Yapımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cimbomlu_15
    cimbomlu_15's avatar
    Erkek
    YouTube'danbir video izledim eleman lazer yazıcı ve kuşe kağıdı ile PCB yapıyor.. Çok merakımı çekti, benim Elektronik ile ilgili en ufak bir bilgim yok. Plaketi yapıcam öyle evde duracak, süs niyetine.. (Garip bir süs xD) Bilgili olan müritler var midur ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

cimbomlu_15 bunu yazdı:
    -----------------------------
    YouTube'danbir video izledim eleman lazer yazıcı ve kuşe kağıdı ile PCB yapıyor.. Çok merakımı çekti, benim Elektronik ile ilgili en ufak bir bilgim yok. Plaketi yapıcam öyle evde duracak, süs niyetine.. (Garip bir süs xD) Bilgili olan müritler var midur ?

Yok o kadar kolay değil.

Bir kere anamadde SİLİKON zira bunun Kuşe Kağıtta bulunduğunu sanmam.

Bunu yaptırmak istiyorsan herhangibir sanayi sitesinden bolca boş devre kalıbı alabilirsin.

Veriyolu falan olmamasına dikkat et, görüntü bakımından. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cimbomlu_15
    cimbomlu_15's avatar
    Erkek

Musket bunu yazdı:

cimbomlu_15 bunu yazdı:

Yok o kadar kolay değil.

Bir kere anamadde SİLİKON zira bunun Kuşe Kağıtta bulunduğunu sanmam.

Bunu yaptırmak istiyorsan herhangibir sanayi sitesinden bolca boş devre kalıbı alabilirsin.

Veriyolu falan olmamasına dikkat et, görüntü bakımından. 

Dediğini anlayamadım ? Eleman Ütüleme yöntemi ile PCB yapıyor..

http://www.youtube.com/watch?v=woIr9xhzw7A

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    sanırım gördüğün şey PnP baskı devre uygulaması, onun özel bi kağıdı var, bildiğin kuşe kağıdı falan değil, o kağıda lazer yazıcıdan çıktıyı alıp ütüyle bakır levhaya çıkartıyorsun, sonrada bildiğin eski yöntemle gerisini hallediyorsun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2FaN
    2FaN's avatar
    Erkek

Kuşe kağıdıda olur , parlak bir kağıtta olur dergi takvim asetat kağıdıda olur.

Yazıcımı değiştirmeden önce asetat kağıdı ile baskı yapıyordum fakat yazıcıyı değiştirdikten sonra dergi kağıtlarında daha güzel sonuçlar almaya başladım.

Bakır yüzü cifle silinmesi suyla durulandıktan sonra alkolle tekrar temizlenmesi daha iyi oluyor.

Ve ilk seferde ayarı tutturamazsın 1-2-3-4 ve devamında dahada iyiye giden sonuçlar alacaksın.

Toplam Hit: 954 Toplam Mesaj: 5