folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Pc'de Anlamadığım Sorun

Pc'de Anlamadığım Sorun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HashiramaSenju
    HashiramaSenju's avatar
    Erkek

merhaba arkadaşlar. masaüstü pc'de bir problem var ama tam çözemedim. bilgisayarı açtığım zaman ekran gelmiyor.

monitor ışığı yanıp sönüyor arada "casper" yazısı geliyor ve kapanıyor. ramlari kontrol ettim 1 tanesinde uzun uzun ötüyordu onu kaldırdım. ekran kartını çıkarıp temizledim. ama hala aynı. 

şimdi direk anakart cortladı diyeceğim ama ilginç olan bir durum var. normal kasayı açmasam bile monitörde yeşil ışık yanıp sönüyor. eskiden pc kapalı iken monitörde turuncunumsu bir ışık sabit yanardı ki sanırım genel anlamda her pc'de böyle. 

şimdi bunun sorunu sizce nedir ? tam olarak nasıl çözebilirim. elimde, yakınımda yedek bir monitör de yok denemek için.

Ninjaların Tanrısı...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Erkek

Ram olabilir, Power Subly olabilir, Ekran kartı olabilir, Hdd olabilir 

Hepsini sök öncelikle Power ve Ram takarak tek tek dene...

⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam, bütün parçaların, özellikle de HDD ve RAM'lerin, tam olarak kusursuz bir şekilde monte edilip edilmediğini kontrol edin. Bilgisayarınızda eğer anakart üzerinde tümleşik bir ekran kartı bulunuyor ise bu ekran kartını kullanarak bilgisayarı çalıştırmayı deneyin ve gelişmeleri bizimle paylaşın.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Erkek

pc açılıyo dimi? yani sadece ekranı göremiyosun.

eğer öyleyse arkadaki giriş kablosunda ya da girişinde de problem olabilir.(daha önce başıma geldi)

eğer onboard girişi varsa ekran kartını çıkarıp onboarda tak monitörün kabloyu. yoksa da ilk seçenek ekran kartı gibi geldi bana ama. power supply bile olabilir tabi.  ilk seçenekler kablo ekran kartı ve ram. değiştirip deneme şansın varsa dene.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HashiramaSenju
    HashiramaSenju's avatar
    Erkek
    Seastar bunu yazdı

eğer öyleyse arkadaki giriş kablosunda ya da girişinde de problem olabilir.(daha önce başıma geldi)

eğer onboard girişi varsa ekran kartını çıkarıp onboarda tak monitörün kabloyu. yoksa da ilk seçenek ekran kartı gibi geldi bana ama. power supply bile olabilir tabi.  ilk seçenekler kablo ekran kartı ve ram. değiştirip deneme şansın varsa dene.

kablo değişimini ve ram olayını yaptım hocam. şimdi power ve ekranı deniyim.

parça uyumsuzluğu diyecem ama 2-3 yıldır bir arada sorunsuz çalışan parçalardı aniden oldu böyle.

power olsa hiç güç vermez kasaya yanlış mıyım hocam ?

Ninjaların Tanrısı...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adama
    adama's avatar
    Erkek
    HashiramaSenju bunu yazdı
    Seastar bunu yazdı

kablo değişimini ve ram olayını yaptım hocam. şimdi power ve ekranı deniyim.

parça uyumsuzluğu diyecem ama 2-3 yıldır bir arada sorunsuz çalışan parçalardı aniden oldu böyle.

power olsa hiç güç vermez kasaya yanlış mıyım hocam ?

hocam power güven olmaz çalışır döner fanlar ama eksik vl alırsın faydalanamazsın poweride denemenı tafsıye ederım.

Beleş wireless kahramanı.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

böyle birşey tam senin tarif ettiğin türde arıza

daha evvel başıma geldi.üstelik asus anakart

chipset arızası olduğu ortaya çıktı daha sonra

anakart değiştirdim kurtuldum ozaman

mademki türksün systeme göster ürksün
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

Hocam ayni benim casper dada sorun vardi. Monitor kaynakli.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    metalati
    metalati's avatar
    Erkek

power supply

Toplam Hit: 980 Toplam Mesaj: 9