Pc'nin Sesini Mikrofondan Konuşuyormuş Gibi Gönderme - Yardım ?
-
Selamınaleyküm mürdler,
Şöyle bir sorunum var:
Şimdi bir win 2003 server makinası var bu makinadan teamspeak 3 serverine radyo yayını yapmak istiyoruz.
Mesela mediaplayerde çalan müziği sanki ben mikrofondan konuşuyomuşum gibi çıkmasını istiyorum ama bir türlü beceremedim.
Virtual audio cable'den virtual sound cardlar her zıkkımı denedim. Pc ye uzak masaüstü olarak bağlandığım için ses kartı yerine sadece microsoft rpd driveri diye bişe gösteriyo. Bağlanınca pcye ben pcde çalan müziği duyuyom ama bir türlü mice yollayamıyorum.
Bi el atın şu mağdur kardeşinizin işine artık fitil oldum :( -
piskopatix bunu yazdı:
-----------------------------
Selamınaleyküm mürdler,
Şöyle bir sorunum var:
Şimdi bir win 2003 server makinası var bu makinadan teamspeak 3 serverine radyo yayını yapmak istiyoruz.
Mesela mediaplayerde çalan müziği sanki ben mikrofondan konuşuyomuşum gibi çıkmasını istiyorum ama bir türlü beceremedim.
Virtual audio cable'den virtual sound cardlar her zıkkımı denedim. Pc ye uzak masaüstü olarak bağlandığım için ses kartı yerine sadece microsoft rpd driveri diye bişe gösteriyo. Bağlanınca pcye ben pcde çalan müziği duyuyom ama bir türlü mice yollayamıyorum.
Bi el atın şu mağdur kardeşinizin işine artık fitil oldum :(
-----------------------------selamlar,
öncelikle, karşı makine dedicated mi, vds mi?
sanal değil, gerçek bir ses kartı olmalı.
eğer pc'den ses çıkmasını sağlayabiliyorsan, izlemen gereken yol,
donatılar/eğlence/ses denetimi, seçenekler/özellikler.
buradan, kayıt seçeneğini seçeceksin, realtek tarzı bir ses aygıtı varsa, input ve output
olarak ayrılır, sen input seçeceksin, tamam tuşuna basınca, açılan kısımdan, mikrofonun tikini kaldırıp karıştırıcıyı işaretleyeceksin.
bundan sonra pc kendi sesini verir.
ama bunu remote server üzerinde yapabilir misin biraz muamma...
dene bakalım...
-
Dedicated makina, O işlemi yapamıyom işte o saydığın seçenekler yok remote desktoptan bağlandığım için.
Bak böyle çıkıyor bundan başkada seçenek göstermiyor

-
piskopatix bunu yazdı:
-----------------------------
Dedicated makina, O işlemi yapamıyom işte o saydığın seçenekler yok remote desktoptan bağlandığım için.
Bak böyle çıkıyor bundan başkada seçenek göstermiyor

-----------------------------bak,
bunun dedicated ile kurulan remote bağlantı ile pek alakası yok.
dedicated için toplanan sunuculara ses kartı koymuyorlar genelde.
koysalar da, eğer VmWare tarzı bir programla bölümleme yapıldıysa, ses kartının bölümlenen sisteme eklenmesi gerekir, (vds kapatılmadan yapılabilen bir işlem.)
hatta, ses kartı olduğunda, rdp (uzak masaüstü) bağlantısı kurduğunda, seçeneklerden 'karşı makinenin sesini bana getir' seçeneği var, onunla sesi kendi makinenden duyman bile mümkün.
keşke Rene, HolyOne ya da bilen herhangi bir arkadaş sanal ses kartı yapsa, inanın o kadar makbule geçer ki, anlatamam...
yani ben herkesin yararına olacağına inanıyorum ama, sadece bana olan yararlarından bile 5-10 tane rahatlıkla sayarım.
-
bak ses kartı ayar dalga dümeninde örneğin sıralıyorum
microfon speaker Line vs vs vs diye sıralar sana ses alçalt yükselt çubuğu vardır ordaki mikrofon altta clicklidir örneğin default odur sen onu stereo mix olana alacaksın ozaman pcnin sesi karşıya mikrofondan cıkarmış gbi gidecektir emin ol.. eğer bir web portalı üzerinden yapıyorsan speakychat kur dene