folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Pc'nin Sesini Mikrofondan Konuşuyormuş Gibi Gönderme - Yardım ?

Pc'nin Sesini Mikrofondan Konuşuyormuş Gibi Gönderme - Yardım ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piskopatix
    piskopatix's avatar
    Erkek

Selamınaleyküm mürdler,

Şöyle bir sorunum var:

Şimdi bir win 2003 server makinası var bu makinadan teamspeak 3 serverine radyo yayını yapmak istiyoruz.

Mesela mediaplayerde çalan müziği sanki ben mikrofondan konuşuyomuşum gibi çıkmasını istiyorum ama bir türlü beceremedim.

Virtual audio cable'den virtual sound cardlar her zıkkımı denedim. Pc ye uzak masaüstü olarak bağlandığım için ses kartı yerine sadece microsoft rpd driveri diye bişe gösteriyo. Bağlanınca pcye ben pcde çalan müziği duyuyom ama bir türlü mice yollayamıyorum.

Bi el atın şu mağdur kardeşinizin işine artık fitil oldum :(

instagram.com/macrlz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Erkek

piskopatix bunu yazdı:
    -----------------------------

Selamınaleyküm mürdler,

Şöyle bir sorunum var:

Şimdi bir win 2003 server makinası var bu makinadan teamspeak 3 serverine radyo yayını yapmak istiyoruz.

Mesela mediaplayerde çalan müziği sanki ben mikrofondan konuşuyomuşum gibi çıkmasını istiyorum ama bir türlü beceremedim.

Virtual audio cable'den virtual sound cardlar her zıkkımı denedim. Pc ye uzak masaüstü olarak bağlandığım için ses kartı yerine sadece microsoft rpd driveri diye bişe gösteriyo. Bağlanınca pcye ben pcde çalan müziği duyuyom ama bir türlü mice yollayamıyorum.

Bi el atın şu mağdur kardeşinizin işine artık fitil oldum :(

selamlar,

öncelikle, karşı makine dedicated mi, vds mi?

sanal değil, gerçek bir ses kartı olmalı.

eğer pc'den ses çıkmasını sağlayabiliyorsan, izlemen gereken yol,

donatılar/eğlence/ses denetimi, seçenekler/özellikler.

buradan, kayıt seçeneğini seçeceksin, realtek tarzı bir ses aygıtı varsa, input ve output

olarak ayrılır, sen input seçeceksin, tamam tuşuna basınca, açılan kısımdan, mikrofonun tikini kaldırıp karıştırıcıyı işaretleyeceksin.

bundan sonra pc kendi sesini verir.

ama bunu remote server üzerinde yapabilir misin biraz muamma...

dene bakalım...

Twitter: @CanKirca
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piskopatix
    piskopatix's avatar
    Erkek

Dedicated makina,  O işlemi yapamıyom işte o saydığın seçenekler yok remote desktoptan bağlandığım için.

Bak böyle çıkıyor bundan başkada seçenek göstermiyor

instagram.com/macrlz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Erkek

piskopatix bunu yazdı:

Dedicated makina,  O işlemi yapamıyom işte o saydığın seçenekler yok remote desktoptan bağlandığım için.

Bak böyle çıkıyor bundan başkada seçenek göstermiyor

bak,

bunun dedicated ile kurulan remote bağlantı ile pek alakası yok.

dedicated için toplanan sunuculara ses kartı koymuyorlar genelde.

koysalar da, eğer VmWare tarzı bir programla bölümleme yapıldıysa, ses kartının bölümlenen sisteme eklenmesi gerekir, (vds kapatılmadan yapılabilen bir işlem.)

hatta, ses kartı olduğunda, rdp (uzak masaüstü) bağlantısı kurduğunda, seçeneklerden 'karşı makinenin sesini bana getir' seçeneği var, onunla sesi kendi makinenden duyman bile mümkün.

keşke Rene, HolyOne ya da bilen herhangi bir arkadaş sanal ses kartı yapsa, inanın o kadar makbule geçer ki, anlatamam...

yani ben herkesin yararına olacağına inanıyorum ama, sadece bana olan yararlarından bile 5-10 tane rahatlıkla sayarım.

Twitter: @CanKirca
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

bak ses kartı ayar dalga dümeninde   örneğin sıralıyorum

microfon     speaker   Line    vs vs vs  diye sıralar sana ses alçalt yükselt çubuğu vardır   ordaki mikrofon altta clicklidir örneğin default odur  sen onu  stereo mix olana alacaksın  ozaman pcnin sesi karşıya mikrofondan cıkarmış gbi gidecektir emin ol..  eğer bir web portalı üzerinden yapıyorsan  speakychat kur dene

Toplam Hit: 2000 Toplam Mesaj: 5