folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Pdf E-Book Yapmak İçin Tavsiyeleriniz ?

Pdf E-Book Yapmak İçin Tavsiyeleriniz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

beyler elimdeki kitapları pdf yapmak istiyorum. tarayıcıdan bunları pc ye atıorum . bundan sonrası için ne önerirsiniz? finereader var galiba . 

daha kullanışlı daha pratik programlar var mıdır . tertemiz pdf kitaplar oluşturmak istiyorum 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Deneyimlerime göre tarayıcı sıkıntılı oluyor:) Üçlü ayak + fotoğraf makinesi birleşimi çok daha mantıklı.

OCR olarak ben de sadece finereader'ı biliyorum ve kullanıyorum. Eğer söz konusu kitapta resim, tablo vs. yoksa işiniz kolay. Sadece fotoğraf çözünürlüğünü düzgün ayarlamanız yeterli fakat bunlardan biri ya da birkaçı varsa 500 sayfalık bir kitap için en az 10-12 saatinizi ayırmalısınız.

Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

Deneyimlerime göre tarayıcı sıkıntılı oluyor:) Üçlü ayak + fotoğraf makinesi birleşimi çok daha mantıklı.

OCR olarak ben de sadece finereader'ı biliyorum ve kullanıyorum. Eğer söz konusu kitapta resim, tablo vs. yoksa işiniz kolay. Sadece fotoğraf çözünürlüğünü düzgün ayarlamanız yeterli fakat bunlardan biri ya da birkaçı varsa 500 sayfalık bir kitap için en az 10-12 saatinizi ayırmalısınız.

kardeşim resim yok gibi birşey. direkt tarayıcıdan attığım gibi de gayet okunur . ama çok güzel birsey olsun istiyorum . ayrıca çok fazla yer kaplamasın bellekte diye uğraşıyorum 

raul tarafından 25/Kas/12 23:43 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

OCR ile okuttuğunuz zaman elinizde word ya da düz metin dosyası gibi bir şey geçecek. Kısaca yazı tipini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Önemli olan OCR ile okuttuktan sonra yapacağınız çalışma. Örnek verecek olursak sadece kitaptaki sayfa numaralarını düzenlemek oldukça vaktinizi alacak. 

Alternatif yöntem (en kaliteli ocr çıktısı için) kitabın sol kısmını kestirip her bir yaprağı elde etmek. Bu yaprakları kırtasiyeciye verirseniz size taratıp büyük ihtimalle TIFF formatında verecektir. Bu formattan da OCR yazılımı direkt tanıma yapabilir.

Olaylara karışmayın!
Toplam Hit: 1717 Toplam Mesaj: 4