folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Perl Vs Python -Sizler Karşılaştırın

Perl Vs Python -Sizler Karşılaştırın

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

Gece gece aklıma takıldı durdu. Python öğrenmeli miyim?

Perl biliyorum az uz işimi görecek kadar , ancak dil dinazor mu oldu düşünmeye başladım.

Perl'de birsürü şey yapabiliyoruz , firewall bile. C ile modul yazabiliyoruz. En salak adam bile yazar yani C'den anlasa.

Python bu kadar neden popüler oldu anlamış değilim. Perl varken niye çıktı ve bu kadar kullanıcıya erişti.

Aklıma takıldı mı bir günümü yer bu soru.

Neden Perl kullanmaya devam etmeliyim veya neden Python öğrenmeliyim?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

üste çekelim gündüzleri internetim yok araya kaynamasın

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

bi up daha sabah oluyor , akşama en azından 1-2 tatmin edici cevap görmek isterim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Birincisi Perl'de herşeyi yapabilirsin ama bir yerden sonra yaşam enerjini emmeye başlıyor. Basit bir analiz araçı yazıncaya kadar strese girdim,geceleri uykum kaçtı. Python ise cidden yazması ve okuması kolay bir dil.

Python ile yapılan robotlardan tut web serverlara kadar çok geniş bir yelpazesi var bu sebepten dolayıdır ki sistem yöneticileri ve akademisyenler arasında hızla yayıldı. Bir yandan Python ile orchestrator yazarken öbür tarafta adam SciPy ile kompleks hesap yaptırabiliyor.

C ile modül yazacaksan aynısını python'lada yapabilirsin

Perl kullanmak için özel bir sebebin yoksa Python şu anda ideal bir dil.

sandman tarafından 11/Tem/14 08:49 tarihinde düzenlenmiştir

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    sandman bunu yazdı

Birincisi Perl'de herşeyi yapabilirsin ama bir yerden sonra yaşam enerjini emmeye başlıyor. Basit bir analiz araçı yazıncaya kadar strese girdim,geceleri uykum kaçtı. Python ise cidden yazması ve okuması kolay bir dil.

Python ile yapılan robotlardan tut web serverlara kadar çok geniş bir yelpazesi var bu sebepten dolayıdır ki sistem yöneticileri ve akademisyenler arasında hızla yayıldı. Bir yandan Python ile orchestrator yazarken öbür tarafta adam SciPy ile kompleks hesap yaptırabiliyor.

C ile modül yazacaksan aynısını python'lada yapabilirsin

Perl kullanmak için özel bir sebebin yoksa Python şu anda ideal bir dil.

hocam o yaşam enerjisi php ile de çok güzel gidiyor. assembly ile uğraşmış adama çok koymaz perl C php falan :D

perl kullanmak için özel sebebim şu , php web dili ve çok boktan şeylerle uğraştırıyor beni, fork işi ille ettirdi kendinden. perl yüzüne tükürsen çalıştırıyor kodu o yüzden kullanıyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Python ilede gayet güzel web frameworkler var yada kendisini cgi olarakta kullanabiliyorsun. 

Küçük ve orta ölçekli projelerde Flask kullanıyorum büyükleri için Django

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

Geleceğin dili olan Python u seçtim. Perl CPAN olsun , Pythonun Desteklediği şeyler olsun kaç gündür yoruyor beni. Aradığım özellikler C gibi etkili , basic gibi de yazması kolay bir dildi. Tavsiye ederim şimdiden. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Erkek

Rasberry Pi kullanımında giriş seviyesi için Python öneriliyor. Ayrıca webde Back-end Developmentta da kullanılabiliyormuş. Bu sebeplerle çok ilgimi çeken bir dil. Benim bildiğim bu kadar.

Toplam Hit: 1587 Toplam Mesaj: 8