folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Peynir Altı Suyu

Peynir Altı Suyu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek

Spor yapanlar bilir takviye olarak protein almak neredeyse mecburi gibidir. peynir yerken aklıma geldi bi yerde okumuştum peynir altı suyu protein açısından zengin diye baktım kutunun içi su dolu nettende araştırdım gerçektende öyle hatta bu Whey denen şeyin peynir altı suyunun inglizcesi olduğunu gördüm bunu piyasada satılanlardan değilde direk doğalını kullanmak istiyorum çünkü yağ ve kolestrol sıfır piyasadakilerdebunlar var şimdi bu suyu direk içsem herhangi bi zararı olmaz sanırım. 

Ayrıca önerebileceğiniz karışımlar var mıdır? Birde marketten filan açık peynir reyonundan bu sudan alsam olurmu bozulma vs riski nedir?

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

bodyforumtr'de var bununla ilgili konular. hatta evde nasıl yapılacağı falan da anlatılıyordu, linkten bulursun büyük ihtimalle.

https://www.google.com.tr/search?q=site%3Abodyforumtr.com+peynir+alt%C4%B1+suyu&oq=site%3Abodyforumtr.com+peynir+alt%C4%B1+suyu&aqs=chrome..69i57j69i58.11250j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=122&ie=UTF-8

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

markette satılan yoğurdun suyu kimyasal karışımı. sütaş bangladeşe gönderiyordu kontrolünü yapmıştım. çimento torbalarında hazırlamışlardı bildiğin kimyasal karışım aq.

imzayı bıraktım basıyorum artık
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Yogurt ye bide metal kasikla ortasindan dal su birikecek o su senin istedigin yuksek proteine sahip olan su onuda ic yada yogurt al bi yastik kilifinin icine dok 1 gece as altinada bi tas kova falan koy asabaha hem suzme yogurtun hemde peynir alti suyun olur. Yada valide evde yogurt yapiyorsa biraz yagsiz sutten yaptir birazda fazla isittir sutu yine mayalansin sut yogurt oldugunda ustunde 1 bardak su birikir ertesi gun ic. Olay sutun icindeki su ile sutun ayrildiktan sonra butun proteinin suya gecmesi yani lor peyniri bile yapsan evde bu sonucu alirsin.

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eXeLanS
    eXeLanS's avatar
    Erkek

Peynir kutusunun içinde biriken suyumu içmeyi düşünüyorsun, eğer dediğin oysa onun bir faydası olmaz zararı olur çünkü çok tuzludur..Burdaki whey, peynirin altındaki peynirsuyu değildir..Süt, peynir yapımı sırasında bazı işlemlerden geçer, peynirin yapılabilmesi için kazein ve yağ ayrıldıktan sonra geri kalan su peynir altı suyudur...Ve bu suda özel işlemlerden geçer...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

O sarı suyu biskivü yapımında da kullanıyorlar.

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

bende  bu şeyi merak ediyordum ama body için degil mesela bu ülker olsun falan onların ürettiği bişeyde içindekilerde yaziyor peynir alti suyu tozu 

diye  nedir bu diye hep merak etmiştim.

Nev-i Şahsına Münhasır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek
    Baracuda bunu yazdı

Spor yapanlar bilir takviye olarak protein almak neredeyse mecburi gibidir. peynir yerken aklıma geldi bi yerde okumuştum peynir altı suyu protein açısından zengin diye baktım kutunun içi su dolu nettende araştırdım gerçektende öyle hatta bu Whey denen şeyin peynir altı suyunun inglizcesi olduğunu gördüm bunu piyasada satılanlardan değilde direk doğalını kullanmak istiyorum çünkü yağ ve kolestrol sıfır piyasadakilerdebunlar var şimdi bu suyu direk içsem herhangi bi zararı olmaz sanırım. 

Ayrıca önerebileceğiniz karışımlar var mıdır? Birde marketten filan açık peynir reyonundan bu sudan alsam olurmu bozulma vs riski nedir?

istahini ve hevesini kacirmak gibi olmasin ama.. peynir kurdu , peynir sinegi duydun mu hoca ? peynire ve baska yiyeceklere yumurtlayarak bunu yiyenlerin bagirsak ve sindirim siteminide kurtlandirabilen sinekler. bunlarin larvalari mikroskopla incelediginde peyniralti suyudur , domuz etidir sik gorebilirsin.

peyniralti suyu peynir tenekesinden likir likir icilebilecek bisey olsa siselenir , raflarda tuketiciye saf protein diye pazarlanir zaten. 

kisacasi steril degil , whey urunlerinde de soguk , sicak , sterilizasyon bir cok islemden geciyor molekullerine kadar onlarlar kiyaslanmaz.

+ piyasada 0 yag ve dusuk kolestrol pek cok isolate ve conc. whey urunu mevcut.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
Toplam Hit: 1394 Toplam Mesaj: 8