Phenom II X6 1055T İçin Fan Seçimi
-
işlemcinin stok fanı aşırı gürültülü çalışıyor,ayrıca soğutması pek yeterli değil. (90 dereceyi görüyorum). Şu fanların arasında kaldım,siz hangisini önerirsiniz,pek fiyat farkı yok gibi.Ayrıca tavsiye edeceğiniz,memnun kaldığınız soğutucuları da yazarsanız sevinirim.
vatanın %25 indirimi ile almayı düşünüyorum.Daha ucuz biryer varsa oradan da alabilirim.Oldukça sessiz olmasını istiyorum,mümküne hiç ses olmasın :D
-
hiç ses olmaması için su soğutmasına geçecen hocam..
bakırl olanlar arasından malzemesi daha sağlam gördüğünü al..
elle kontrol et..
ayrıca iş termal macunda bitiyor.. içinden çıkanı değil ayrıyetten iyi bir macun al.
yunusdogan tarafından 14/Ağu/13 13:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Tamam elle tek tek incelerim fanları.Su soğutma biraz pahalı gibi duruyor. Peki en ucuzundan aldığım sıvı soğutma,bu fanlardan daha iyi soğutuyor diyebilirmiyiz hocam? yoksa sadece ses avantajı mı olacaktır?
-
kesinlikle daha iyi soğutur çalışma aralığı 50 ila 100 derece diyelim bu aralıkta cpu normal çalışır ha 80 de çalışmış ha 50 de.. güzel bi normal fan al tamamdır.
-
1090T var bende. thermaltake kullanıyorum. uzun süre açık oluyo bilgisayarı kapatınca rahatlıyorum diyebilirim sana :D ama iyi soğutuyor. Antalyadayım max 34C gördüm
-
bu üründen aldım arkadaşlar. İşlemciden en ufak bir ses gelmiyor artık çok hoşuma gitti.Zaten dev gibi bir fan,neredeyse yan kapağa kadar değecek.Şu an sistemde iki hava girişi sağlayan,bir tane de hava çıkışı sağlayan fan var.Hepsini fan kontrolcüye bağladım,düşük devirde soğutabiliyor sistemi. OLdukça sessiz,tavsiye ederim arkadaşlar.
not: montaj etmek için çok uğraştım :D
-
ben anakartı söküyorum fanı öyle takıp anakartı monte ediyorum daha kolay oluyo.. 40 takla atmıyorum ama 30 a yakın takla yine atmış oluyosun :)
-
yunusdogan bunu yazdı
ben anakartı söküyorum fanı öyle takıp anakartı monte ediyorum daha kolay oluyo.. 40 takla atmıyorum ama 30 a yakın takla yine atmış oluyosun :)
Arka tarafa takmam gereken parçalar olduğu için mecbur anakartı söktüm,dolayısıyla bütün bileşenleri sökmem gerekti :D Takarken terin suyun içinde kaldım
İntel ve amdnin birçok işlemcisine uyum sağlasın diye ilginç bir tasarım yapmışlar,kitapçığı okuma adetimiz olmaığı için zorlandık aslında.Yoksa adam yazmış am3 soket için şu yuvaya takın diye belirtmiş =) Termal macunu da kulak çöpü ile yaydım güzelce..Daha sıcaklık testlerini yapmadım merak ediyorum