Phılıps 170S Ekranda 'Agıng.' Hatası
-
Ekran birden bire böyle oldu ekran bembeyaz kırmızı yazıyla AGING... yazıyor tuşlar çalışmıyor karşılaşan çözümünü bilen varmı ?
-
Ben de monitörümde (PHILIPS 190S) 2 haftadır benzer sorunlar yaşadım. Yeni monitör almayı düşünüyordum. Son çare olarak elektronikçi arkadaşıma 2. defa gittiğimde sorunu çözdük. Çok basit bir tuş takımı arızasıymış. Siz de evde aynı yöntemi uygulayarak sorunu belki çözebilirsiniz. En azından deneyebilirsiniz. Arka kapağı sökmekte zorlananlar için aşama aşama anlatayım. 1.Ayağın mönitöre bağlandığı yerdeki plastik kapağı ince bir tornavida ile kaldırıp oradaki vidaları söküp ayağı mönitörden ayırın. 2. Alt taraftaki üç vidayı çıkarın. 3. Arka kapak karşılıklı tırnaklarla öndeki bölüme bağlı olduğu için zarar vermeden tornavida ile karşılıklı olacak şekilde alttan üste doğru tırnakları ayırıp kapağı rahatça çıkarabilirsiniz. 4. Öndeki tuş takımının kablolu soketini çırarın. Vidaları söküp devreyi çıkarmaya gerek yok. Sadece beş kablolu soketi çıkarın. 5. Güç kablosunu takıp monitöre elektrik verin. Monitör normal olarak çalışmaya başladıysa tuş takımsız olarak rahatça kullanabilirsiniz. Tuş takımının devresinin vidalarını söküp bu devreyi tv tamircisine götürüp tuşlarını değiştirebilirsiniz. Eğer sorun tuş takımında değilse kablolu soketin diğer ucunu da çipli bölümden çıkarıp deneyebilirsiniz. Belki kablo da sorunlu olabilir. Yine de sorun çözülmediyse tv tamircisine götürüp lehimli devreleri temizlettirin. Çünkü en küçük bir direnç monitörün bu şekilde çalışmasına sebep olabilirmiş. İnşallah siz de benim gibi sorununuzu çözebilirsiniz.
http://forum.donanimhaber.com/m_28695236/tm.htm