Photoahopta Nesnelerin Rengini Değiştirmek(Resimli Anlatım)
-
Selam ben wert ahanda bugün foruma kattığım 3.photoshop dersi şimdi size bir arabanın rengini nasıl değiştireceğinizi göstereceği illede araba olması gerekmiyor başka bir nesnede olabilir
Önce resmimizi açak
File>open yolunu izliyoruz ve oradan resmimizi bulup açıyoruz
Daha sonra polygonal laso toolu seçiyoruz
Daha sonra arabamızı bununla etrafından geçiyoruz
Ahanda böle bişi oluyor sonra kopyala (ctrl+c) yapıştır(ctrl+v) yapıyoruz. Böle bişi oluyor
Bişi yok gibi ama var ne war peki yapıştırmızı nerede derseniz katmanlar bölümüne bakarsanız anlarsınız(resimde sağ altta üstteki resimde)durumu daha ii anlamak için ver bizede kolaylık olsun diye backgorund gizleyeyim.backgorun katmanının yanındaki göze tıklayın
Bunuda hallettikten sonra durum bu olacak
Bundan sora gövde dışındaki yerleri temizleyeceğizönce temizleyeceğimiz yeri polygonal laso tool ile seçiyoruz ondan sonra delete basıyoruz.
Ve son olarak bu olması lazım

Daha sonra bunu siyah beyaz yapıyoruz
Bunun için image>adjustment>desturate yolunu izliyoruz
Ve sonuç aşağıdaki gibi olacak
Daha sonra imade>adjustment> variations yolunu izliyoruz
böle bi ekran çıkacak
Sonra ne rengi ekleyeceksek o renge basıyoruz
(ben mavi yaptım)
Daha sonra görünmez yaptığımız arkaplanı açıyoruz gene o gözün olduğu yere basıyoruz(gözün nerede olduğu yukarıda var)
Ahanda sonuç bu
Buda ayrı bir güzellik
saygılarımla
dipnot bazı yerlerden resmi keserken dikkat etmenmedin baştan sağma yaptım oyüzden arkadaki turuncu gözüküyor ama işin mantığını anladınız siz.yoruldum a.q
-
bugün cok sağlam işler yaptın hacı!..emeğine eline saglık..
-
yoruldım a.q neyse diğerleri yarına kaldı tabi aklıma bişi gelirse (konu olarak)
-
hocam bu photoshop'tan zerre kadar anlamam..bi b.k bilmen yani..
heves ettirdin öğrenecem anasını satiyim :=) hele bi bulam full sürümünü...
bide bunu son rümü hangisi.? -
wert eline saglıkk guzel calısma...
-
hheytt yaptm uleayn yaptm.. yeHhu.. gerçi kolaymış zati ama olsn :D
hocam sağolasın.ellerine sağlık brea -
hocam öle prof. nasıl kesiosun yaf bitek onu beceremiorm :(
-
magnetic lasso tool diye bişey olması lazım ;) onunla kesebilirsin..
-
profesyonel fotoğrafçılık teknikleri ile çekilen fotoğraflarda ışıklandırma vs. araç gereç kullanılır.
Bundan dolayıdır ki bu resimde de kullanılan ışıktan gelen ışınlar aracın boyasının yansımasını yere aksettirmiş. Asfalttaki turuncu lekeler olmasa yapıştırma gibi durmayacak neredeyse. Olayın özünü anlatmak için güzel bir ders yinede.