Photoshop Action Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Erkek

ben bi action yazmak istiorum ama nasıl yapıcam. mesela 50 tane resim açtım bunların hepsini 10x15 kesmek istiorum bu konuda yardım bekliom

şimdiden eywallah!!

la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek
    hadi başlayalım:D...

öncelikle action penceresinişn köşesinde küçük bir ok var sağ tarafa doğru onu tıkla karşına bir menü gelecek o menüden new set yap ve sana o action için anlamlı gelecek bir isim yaz mesela resmin boyutunu küçülteceksen "resim boyutu" gibi  ir isim yazabilirsin. bu sana çok fazla actionla çalışırken büyük yarar sağlar...

daha sonra kaydettiğin actişonu seçerek aynı ok tuşuna tıkla ve açılan menüden new actionu tıkla.

karşına yine bir pencere çıkacak. aşğıdaki set kısmından actionu hangi sete kaydedeceğini seçersin...

ve yine kendine uygun bir isim yazarsın

sonra record tuşuna basarsın. ve actionumuz kaydedilmeye başlar

bundan sonra resmin boyutunu küçülteceksen  image menüsünden image sizeye tıklarsın 10x15 seçersin ve tamam dersin. birinci adım actiona kaydedilir. sonra save asla kaydedersin. ikinci adım kaydedilir actiona. daha sonra close yaparsın 3. adım kaydedilir.

daha sonra işin bittiği için kayıtta olan actionu durdurusun. action penceresinin altında durdurma işareti var ordan yap.

bu işlemi 50 resime  teker teker uygulamak için onay istemiyosan

acitona kaydettiğimiz adımlardan ikinci adımı sil(save) yani yanındaki sheck işaretini kaldır.

file/automate/batch menü seçeneğine gel.

ordan kaynak ve hedef klasörleri seç.

action ve setleri seç  ok,a tıkla işlem tamamdır kolay gele...

inşallah işine yarar...

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Erkek
    saolsın ya walla teşkkürler .....

la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek
    bişey diil kanka ne zaman lazım olursam buralardayım :D...

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
Toplam Hit: 1503 Toplam Mesaj: 4