Photoshop Cp Problemi
-
Wordde yazdığım gürcüce, arapça, japonca yazıları kopyalayıp photoshopa text olarak yapıştırdımda harfler soru işareti olarak çıkıyor. Çözebilirmiyiz?
-
photoshopa yazı tiplerini eklemelisin. portable kullandığım için klasörünü bilemiycem. ya da tam nasıl yapılması gerektiğini. ancak windows klasöründen temin edeceğin yazı tiplerini photoshop yazı tiplerinin arasına eklersen problem kalkacaktır diye düşünüyorum.
yapamazsan ben yarın biraz inceler, ayrıntılı anlatırım.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
photoshopa yazı tiplerini eklemelisin. portable kullandığım için klasörünü bilemiycem. ya da tam nasıl yapılması gerektiğini. ancak windows klasöründen temin edeceğin yazı tiplerini photoshop yazı tiplerinin arasına eklersen problem kalkacaktır diye düşünüyorum.
yapamazsan ben yarın biraz inceler, ayrıntılı anlatırım.
-----------------------------fontları windowsa yükledim, photoshopun font klasörünü bulamadım :(
-
C:\Program Files\Common Files\Adobe\Fonts
gugıla göre directory bu, deniyorum :|
edit: denedim yemedi :(
-
olmadı psi açtıktan sonra font ekle tarzı bişeyler olabilir. dediğim gibi bilgisayarım problemli ve portable kullandığımdan ayrıntıları anlatamıyorum.
-
nette yazdığına göre (ve tecrübelerime göre) windows fontsa yüklediğin her yazıtipi photoshopta da çıkmalıydı :S fontları ekledikten sonra bilgisayarı kapatıp açtın mı hiç?
peki photoshopta normalde o kopyalayamadığın dillerde yazı yazıyor mu font var mı yani? ona göre çözüm düşünelim
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
nette yazdığına göre (ve tecrübelerime göre) windows fontsa yüklediğin her yazıtipi photoshopta da çıkmalıydı :S fontları ekledikten sonra bilgisayarı kapatıp açtın mı hiç?
peki photoshopta normalde o kopyalayamadığın dillerde yazı yazıyor mu font var mı yani? ona göre çözüm düşünelim
-----------------------------kapatıp açtım, değişiklik olmadı.
fontları photoshopta ve mswordde görüp yazabiliyorum, sadece cp kısmında pislik yapıyor, dosya 8000x6000 yazı olacak sıfırdan photoshop içinde yazamam.