Photoshop/ Sıkça Sorulan Sorular
-
Sık Sorulanlar
1-Photoshop 6.0'da nasıl içi boş daire, kare dikdörtgen vs. çizebilirim?
2-Görüntü kalitesini bozmadan resimleri büyütmenin bir yolu varmı?
3-Photoshop`ta default ölçü birimi olarak pixel`i kullanmak istiyorum. Gerekli
ayarları nasıl yapabilirim?
4-Resimde eskiden cetvel gözüküyordu ama şimdi yok nasıl geri getirebilirim?
5-Resmi siyah beyaz hale nasıl getirebilirim.
6-Elimdeki resmi bulanık hale getirmek istiyorum.
7-Yanlışlıkla history bölümünü kaybettim.Nasıl geri getirebilirm?
8-Yaptığımız çalışmanın boyutunu değiştirmek için ne yapmalıyım?
9-Elimde zemini beyaz bir resim var bunu zemini mavi bir alana taşımam gerekiyor resmi doğru dürüst zeminden ayıramadım bunu photoshop 5 le nasıl yaparım?
10-Photoshop 5.5 kullanıyorum ve acilen Türkçe fontlara çözüm bulmam gerekiyor nasıl bir şey yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Türkçe fontlar gözükmüyor.
11-Scanerde taranılan fakat düz durmayan resimler photoshop ta birkerede hem croplanıyor hemde düz oluyordu ama nasıl olduğunu unuttum bana yardımcı olur musunuz?
12-Photoshop'ta yaptığım tasarımı gif formatında nasıl kaydebilirm?
13-Yazı üzerine veya şekil üzerine gölgelendirmeyi ne şekilde yapabilirim?
14-Çok sayıda layer kullandım.Ama ben çalışmamın hepsine aynı filtreyi uygulamak istiyorum.Fakat ayrı ayrı yapmak zor oluyor.Yardımcı olur musunuz?
1-Photoshop'un bütün sürümlerinde rectangular marquee tool ile istediğin şekli oluşturduktan sonra içini istediğin renge boyayarak yapabilirsin
2-Çalışmalarınızın kalitesini bozmamak için yüksek resolution da çalışırsanız resminizin kalitesinde bir bozulma olmaz.Yani ne kadar yüksek resolution'da çalışırsan okadar az bozulma olur
3-Menüler kısmından edit/preferences/units and rules
kısmından Rulers yazan yeri pixel'e getirirseniz
sorunuza yanıt almış olursunuz.
4-Menüler kısmından view/show rulers ya da CTRL-R tuş kombinasyonlarını kullanabilirsiniz.
5-Image/Adjust/Desaturate veya shift+ctrl+u
yaparak da resminizi siyah beyaz hale
getirebilirisiniz.
6-Filter/Blur menüsündeki blur,blur more veya
gaussion blur yaparak bu etkiyi elde edebilirsiniz.
7-Window/Show History yaparak kapattığınız
bölümü açabilirsiniz.
8-Photoshop ta açtığınız çalışmanın boyutunu değiştirmek için image/image size menüsünde istediğiniz değerleri verdikten sonra çalışmanızı yeniden boyutlandırabilirsiniz
9-Önce "magic wand "aracıyla beyaz alanı seç ve DEL tuşuna bas. Beyaz yerler silinecektir. Daha sonra "select" menüsünden "all" de ve hepsini seç. "Edit" ten"copy" ya da "copy merge" dediktan sonra diğer resmi aç ve içine "edit>paste" ile yapıştır. ya da;
Öncelikle beyaz renk background'ta belirlenmiş olsun.Sonra "Select>color range" dersin.Resimde var olan tüm beyaz yerleri seçectir.Daha sonra seçilen alanı "magic wanda tool" ile ne yapmak istiyorsan o işlemi yapabilirsin.İstersen seçili alanı istediğin renge boyarsın.
10-İndirmiş olduğun fontları c:\program files\Common Files\Adobe\Fonts\Reqrd\base\ klasörünün
içine kopyalarsan sorunun giderilmiş olur.
11-"Measure tool" ile kaç derecelik bir eğiklik olduğunu tespit edip "rotate canvas / arbitrary" ile döndürmek. zaten açı oradaki kutuya otomatik olarak yapıştırıldığı için sadece sana "ok" demek kalıyor.
12-File/export/gif89a export yaparak çalışmanızı gif olarak kaydedebilirsiniz.
13-Layer/effects/drop shadow bölümünden istediğiniz renkte gölgelendirme,gölgelendirmenin açısını ve şiddetini ayarlayabilirsiniz.
14-Layer/flatten image 'den tüm layerları kolayca birleştirebilirsiniz.
shed kardeşimden alıntıdır.ç
güzel birr döküman paylaşmak istedim
Toplam Hit: 1478 Toplam Mesaj: 1