Photoshopçu Müridler Ufak Bir Soru
-

MÇ
arkadaşlar ben bu logoyu"pen tool" aracını kullanarak elde çizdim. yani simetrikliğini sadece elle ayarlama yapabildim. Görüldüğü gibi tam da düzgün bir çalışma durmuyor zaten.
bu logoyu daha düzgün nasıl oluşturabilirim.
teşekkürler
-
illustrator biliyosan daha sağlıklı çizersin yada corel.. PSde çok iyi ayarlama yapılmıyo ancak pentool bu kadar kötü yapmaz ya niye bu şekilde olmuş sende.. pixeli falanı ayarladın mı.. sanki pixel hatası gibi geldi bana bi bakalım
9000x5000 300 dp de pentool
exp:

edit2 : pardon ya burda dandik gösteriyo küçülttün ondan sanırım çok büyük geldiğinden
şimdi oldu.
yoksa sen şekilden mi bahsediyosun??
-
zone bunu yazdı:
-----------------------------illustrator biliyosan daha sağlıklı çizersin yada corel.. PSde çok iyi ayarlama yapılmıyo ancak pentool bu kadar kötü yapmaz ya niye bu şekilde olmuş sende.. pixeli falanı ayarladın mı.. sanki pixel hatası gibi geldi bana bi bakalım
-----------------------------
ben pen tool u çok iyi kullanamıyorum zaten :) bu logoyu nokta koya koya bu hale getirdim. İllustrator bilmiyorum Şu an bunu pen tool ile çizmem lazım
bi de resmin pikselliği şimdilik önemli değil. öenmli olan M ve Ç harfini birleştirirken saçmalıyorum düzgün bi çalışma çıkaramadım bi türlü
-
mhmmdclk66 bunu yazdı:
-----------------------------zone bunu yazdı:
-----------------------------illustrator biliyosan daha sağlıklı çizersin yada corel.. PSde çok iyi ayarlama yapılmıyo ancak pentool bu kadar kötü yapmaz ya niye bu şekilde olmuş sende.. pixeli falanı ayarladın mı.. sanki pixel hatası gibi geldi bana bi bakalım
-----------------------------
ben pen tool u çok iyi kullanamıyorum zaten :) bu logoyu nokta koya koya bu hale getirdim. İllustrator bilmiyorum Şu an bunu pen tool ile çizmem lazım
-----------------------------şöyle dene..
bi nokta koy sonra 5cm uzağına bi nokta koy ve fareyi sağa sola çevir bak o zaman yaparsın.. yukardaki ayarlar da önemli
böyle olsun

-
Hocam logo vb tasarımları illustrator ile yapmak daha sağlıklı. Ancak Photoshop ta pen tool u ii kullanabilirsen işini görecek şeyler yapabilirsin..
-
Öncelikle photosopta cetvelleri aç
vievs>rulers
ve aynı menüden snap ( yapışma , kenetlenmeyi aktif et)
sonra
mausu cetvelin beyaz kısmında tıklayıp çizm ortamında sürüklediğinde kılavuz çizgilerin oluşur (turkuaz) ve bunları hizalmada
kullanbilirsin
ayrıca pen toolun iki aşağısında siyah ok veya beyaz ok şeklinde görünen path selection tool ve direct selection tool vardır
beyaz olan path deki noktayı seçmene ve düzenlemene yarar. alt ile basarsan pati klonlar
-
edit