Photoshopda Background Oluşturma
-
Sıfırda olan photoshop bilgimi %00.1 konumuna getirmeye çalışıyorumda bir sorum olucak ( belki netde hazır videosuda vardır bildiğiniz).
Örneğin bir background resmi yapıcam site için maviden başlıycak aşşa doğru inerken açık mavi olucak. Bunu nasıl yapabiliriz acaba ?
-
gradient tool ile oluyor hocam..

-
ordan hazır kalıplar vardı seçtim bitanesini sonrada mouse ile tepeden aşşa indirdim oldu bişeyler ancak oluşan hazır kalıbın rengini değiştiremedim :|
Bu arada cs4 kullanıyorum
-
ilk baş alttan renkleri seçip ondan sonra gradient tool'u kullanman lazım..
-
oldu valla çok sağol hocam :)) .. Pekio şekilde 10pxlik bi resim oluşturup tekrarlatabilirmiyiz aynen bu şekilde ??
-
sanırsam css ile yapıcaksın..
ilk baş resmi oluşturup css < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> ile ekrana gönderdikten sonra repeat özelliği ile repeat-x diyeceksin..
ardından sayfanın background color'unu gradientin en altındaki renk yapacaksın..
yani örneğin :
body {
background: #FFF;
background-image:url(ornek.jpg);
background-repeat:repeat-x;
}
background parametresine gradient ile yaptığın resmin en altındaki color gelicek..
-
anladım angelofhope sağol. Şimdi sen söleyince hatırladım daha önce kullanmıştım bu tip bir yöntem :D .. Dalgınlık işte :F
-
cemnet bunu yazdı:
-----------------------------
anladım angelofhope sağol. Şimdi sen söleyince hatırladım daha önce kullanmıştım b < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> u tip bir yöntem :D .. Dalgınlık işte :F
-----------------------------işine yaradıysa ne mutlu bana =)