Photoshopta Alan Derinliği(Depth Of Field-Dof) Efekti(Resimli Anlatım)
-
Bu doküman istenilen cisme dikkat çekmek ile aynı uygulamadır
Aslında dikkatinizin o cisme doğru kayma sebebi alan derinliğinden(depth of field) kaynaklanan bulanıklıktır o biraz başlangıç içinde çünkü orada yapacağınız çok basit ve çok abez duracaktı yani sadece birtane obje net diğerleri bulanık (şimdi diyeceksiniz lan sende onu yapmıyormusun güdük) aslında anlatmak istediğim birden zank diye geçiş değilde yumuşak azdan çoğa doğru bir geçiş lazım olacaktır neyse devam eldim şunada belirteyim bu dökümanı ve diğerleri başka bir sitede paylaşacaksınız wert ve tahribat.com geçen yerleri silip kendiniz hazırlamış gibi gösterecek kadar ezik değilsinizdir sanırım (bende her resmin üzerine eşek kadar wert ve tahribat .com yazmayı biliyorum merak etmeyin)
--------------------------------------------------------------------------------------
Selam ben wert
Bu dökümanda photoshopta alan derinliğini nasıl vereceğiniz göstereceğim
Önce resmimizi açıyoruz (her dökümanda anlatmaktan bıktım nasıl olacağını biliyorsunuz neyse ben söyleyeyim gene file>open>resmimizi seçiyoruz işte)
ben burada kendi yaptığım bilardo toplarını kullanacağım yani fotoğraf değil :D kendim yaptım :D
(onlar resim deil fotoğraf polemiğine girmeyin anlayın işte neyi kastettiğimi)
Sonra resmimizi çoğaltıyoruz yani kopyalıyoruz (duplicate)
Daha sonra filter>blur>gaussian blur (tabi diğerlerinede bakarsınız siz benim elime ilk o geldi) yolunu izliyoruz
Sonra resmimiz bulanıklaşması lazım ardından okla gösterdiğim yere tıklıyoruz
Sağ alt köşede olması lazım bunun :D
(add layer mask)
Daha sonra gradien tool u seçiyoruz
Peşinden yukarıdaki ayarlarından radial gradient(illede o olması gerekmiyor çalışmanıza göre artık hangisi size lazımsa onu seçin) i seçiyoruz
**********Bunda halettikten sonra objemizin üsten gelip dışa doğru bir çizgi çiziyoruz (objemiz bulanık diğer yerle net ise dıştan içe yapın)****************
Sonuç aşağıdaki gibi olmalı

Aslında burada işimiz bitiyor ama istediğiniz gibi olmadı ise şu ayarı biraz kurçuklayın
Gösterdiğim yere tıklayın
Sonra bu ekran gelecek gösterdiğim yeri biraz kurcuklayın
Sonra *** ……………*** olan adıma geri gelin ve istediğiniz gibi olana kadar kurcuklamaya devam :D
Sonuç:

(Yanlış anlaşılma olmasın sol taraf önce sağ taraf sonra kısmı :D)
Önemli not:bana “kanka şu resme ayar çekermisin “ yada “bana şöyle şekil bi wallpaper yaparmısın ” diye gelmeyin :S bende yaratıcılık 0 yav adam bana gelip diyor ki
- kanka senden bişi isticem
-iste
bir resim yolluyor
-şu resme bir ayar çekermisin
-ne yapayım
-ne bilim yap kafan göre bişiler
Yapamam merak etme yüzünüze söylemek istemiyorum ama yapamam şimdi diyecekseniz yardımcı olmuyormusun sen bize yardımcı olmak ayrı onun için bi iş yapmak ayrı birde yapamadığım bir şeyi yapmamı istiyorsunuz
Ama şuna yardımcı olurum
-Selam kanka sen den bişi isticem
-buyur kanka
-şu resimde renkler kötü çıkmış/gözlerim küçük çıkmış/arkada çıkmaması gereken bir lavuk çıkmış/ vsvsvsvs gibi bir sorununuz varsa elimden geldiğince yardım ederim
Saygılarımla ….
-
fotoğraf makinamın sensörünün ufak olmasından dolayı en açık diyaframda dahi istediğim alan derinliğini elde edemiyodum.
çok iyi oldu bu döküman. biraz da ps dan veririm artık alan derinliğini.
eline sağlık hoca. teşekkür ederim
-
ihtiyacın olursa birtane daha hazırlamayı düşünüyorum daha genel bu böle nasıl desem ayak üstü anladım ufak kısa çalışmalardan :D
-
Selam kanka senden bişi istiycem ? :)
eline sağlık hoca..