folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder Photoshopta Alan Derinliği(Depth Of Field-Dof) Efekti(Resimli Anlatım)

Photoshopta Alan Derinliği(Depth Of Field-Dof) Efekti(Resimli Anlatım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

Bu doküman istenilen cisme dikkat çekmek ile aynı uygulamadır

Aslında dikkatinizin o cisme doğru kayma sebebi alan derinliğinden(depth of field) kaynaklanan bulanıklıktır o biraz başlangıç içinde çünkü orada yapacağınız çok basit ve çok abez duracaktı yani sadece birtane obje net diğerleri bulanık (şimdi diyeceksiniz lan sende onu yapmıyormusun güdük) aslında anlatmak istediğim birden zank diye geçiş değilde yumuşak azdan çoğa doğru bir geçiş lazım olacaktır neyse devam eldim  şunada belirteyim bu dökümanı ve diğerleri başka bir sitede paylaşacaksınız   wert ve tahribat.com geçen yerleri silip kendiniz hazırlamış gibi gösterecek kadar ezik değilsinizdir sanırım (bende her resmin üzerine eşek kadar wert ve tahribat .com yazmayı biliyorum  merak etmeyin)

--------------------------------------------------------------------------------------

Selam ben wert

Bu dökümanda photoshopta alan derinliğini nasıl vereceğiniz göstereceğim

Önce resmimizi açıyoruz (her dökümanda anlatmaktan bıktım nasıl olacağını biliyorsunuz neyse ben söyleyeyim gene file>open>resmimizi seçiyoruz işte)

ben burada kendi yaptığım bilardo toplarını kullanacağım yani fotoğraf değil :D kendim yaptım :D

(onlar resim deil fotoğraf polemiğine girmeyin anlayın işte neyi kastettiğimi)

Sonra resmimizi çoğaltıyoruz yani kopyalıyoruz (duplicate)   

Daha sonra filter>blur>gaussian blur (tabi diğerlerinede bakarsınız siz benim elime ilk o geldi) yolunu izliyoruz

Sonra resmimiz bulanıklaşması lazım ardından okla gösterdiğim yere tıklıyoruz

Sağ alt köşede olması lazım bunun :D

(add layer mask)

Daha sonra gradien tool u seçiyoruz  

Peşinden yukarıdaki ayarlarından radial gradient(illede o olması gerekmiyor çalışmanıza göre artık hangisi size lazımsa onu seçin) i seçiyoruz

**********Bunda halettikten sonra  objemizin üsten gelip dışa doğru bir çizgi çiziyoruz (objemiz bulanık diğer yerle net ise dıştan içe yapın)****************

Sonuç aşağıdaki gibi olmalı

Aslında burada işimiz bitiyor ama istediğiniz gibi olmadı ise şu ayarı biraz kurçuklayın

Gösterdiğim yere tıklayın

Sonra bu ekran gelecek gösterdiğim yeri biraz kurcuklayın

Sonra *** ……………*** olan adıma geri gelin ve istediğiniz gibi olana kadar kurcuklamaya devam :D

Sonuç:

(Yanlış anlaşılma olmasın sol taraf önce sağ taraf sonra kısmı :D)

Önemli not:bana “kanka şu resme ayar çekermisin “ yada “bana şöyle şekil bi wallpaper yaparmısın ” diye gelmeyin :S bende yaratıcılık 0 yav adam bana gelip diyor ki

- kanka senden bişi isticem

-iste

bir resim yolluyor

-şu resme bir ayar çekermisin

-ne yapayım

-ne bilim yap kafan göre bişiler

Yapamam merak etme yüzünüze söylemek istemiyorum ama yapamam şimdi diyecekseniz yardımcı olmuyormusun sen bize yardımcı olmak ayrı onun için bi iş yapmak ayrı birde yapamadığım bir şeyi yapmamı istiyorsunuz

Ama şuna yardımcı olurum

-Selam kanka sen den bişi isticem

-buyur kanka

-şu resimde renkler kötü çıkmış/gözlerim küçük çıkmış/arkada çıkmaması gereken bir lavuk çıkmış/ vsvsvsvs gibi bir sorununuz varsa elimden geldiğince yardım ederim

Saygılarımla ….

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

fotoğraf makinamın sensörünün ufak olmasından dolayı en açık diyaframda dahi istediğim alan derinliğini elde edemiyodum.

çok iyi oldu bu döküman. biraz da ps dan veririm artık alan derinliğini.

eline sağlık hoca. teşekkür ederim

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    ihtiyacın olursa birtane daha hazırlamayı düşünüyorum daha genel bu böle nasıl desem ayak üstü anladım ufak kısa çalışmalardan :D

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

Selam kanka senden bişi istiycem ? :)

eline sağlık hoca..

Toplam Hit: 2112 Toplam Mesaj: 4