Photoshopta Çok Çok Ufak Bir Bilgi Yardımı
-
Hocalar o kadar kolay bişeyki ama nasıl arayacağımı bilmediğimden bulamıyorum bir türlü.
Basitçe anlatacak olursak.
1 adet background var. 1 adet layer var.
Background'da mavi tonlar baskın, layerde kahverengi tonlar.
Benim istediğim layer'ın renginide Color balance Usulü bir yöntemle mavileştirmek ama bunu bir türlü beceremedim.
Lütfen açıklarmısınız. Color balance aracı hem layerı hemde back ground'un rengini değiştiriyor.
-
yeni bi dosya açıp color balance ayarı yaptıktan sonra diğer dosyaya layer olarak atabilirsin
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
yeni bi dosya açıp color balance ayarı yaptıktan sonra diğer dosyaya layer olarak atabilirsin
hocam ama öyle olursa renkleri tam tutturamam. Ya videolarda görüyorum ama adamlar nasıl yaptıklarını göstermiyolar
-
up olsun. Hala bulamadım
-
hocam layer'ı Overlay veya Soft Light'a çevirebilirsin.. ve gerekirse diye layer'ın rengini tamamen griye çekebilirsin Hue/Saturation kullanarak..
edit; ve tabi overlay birnevi background'a gömecektir yani bu istediğin sonucu vermeyebilir onun için direk Hue ayarını mavi tonlarına çekebilirsin..
Ceoden tarafından 20/Ağu/15 19:51 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam özelden detaylı anlatırsan belki ben yapıp sana gönderebilirim.
ekrandaki herhangi bir şeyin renk kodunu almak için instant eyedropper diye ufak bi program var, ben onu kullanıyorum, istersen onunla dediğim şekilde bi dene.
LynXMaSTeR tarafından 21/Ağu/15 14:05 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam layer'in blending options undan (layer a sağ tıklayınca yazar) color overlay deneyebilirsin. o layer'i siyah beyaz yapıp, yine aynı yöntemle oynayabilirsin.
-
her layerde baskın olmasını istediğin rengi select by colordan seçip ctrl j yapıp opaklığını ayarlasan işe yarar belki ?
-
Image>Adjustment>Selective Color işini görür.