folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder Photoshopta Nesnelere Spral Şerit Yapmak(Resimli Anlatım)

Photoshopta Nesnelere Spral Şerit Yapmak(Resimli Anlatım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

Selam ben wert şimdi size bir cisme spral şerit efekti nasıl verilir onu göstereceğim tabi benim cismim bir hatunun bacağı :D
    Önce resmimizi açıyoruz
    File>open

Daha sonra bu katmanı koyalıyoruz

Kopyaladıktan sonra
    Magic wandd tool aracı ile arkaplanı seçiyoruz(burası değişiklik gösterebilir polygonal laso tool ile de yapmanız gerekebilir)

Ahanda arka plan böle seçili hale geliyor

Delete ile arka planı sildikten sonra backgorundu görünmaz yapıyoruz (katmanın yanındaki göze tıklayın)

katmanı yeniden kopyalıyoruz(arkaplanı olmayan katmanı)

Hemen ardın bir katman daha oluştureuyoruz layer>new>layer yolunu izliyoruz

Katmanı oluşturduk edit olayının yeni katmanda olduğunda emin olun (yani yaptığımız muameleyi enson boş katmanamı yapıyoruz)
    Böle olacak işte yav

Daha sonra polygonal laso tool aracını kullanarak

Bir dikdörtgen çiziyoruz(ben polygonal laso tool ile yapmadım mouseyi yanlış yere tutmuşum onun üstündeki ii olacaktır :D)

Böle seçtikten sonra(tabi hala boş katmandayız) paint bucket tool u seçiyoruz

Seçtikten sonra dikdört genimizin içini boyuyoruz.

Ahanda böle oluyor ondan sonra ctrl+t yapıp bu hale getiriyoruz

Sonra sağtıklıyoruz ve warpa tıklıyoruz

Kenarlardan biraz çekiştirdikten sonra
    Bu hale getiriyoruz

Bunu nesnemisin başından sonuna kadar uyguluyoruz

Gene bir katman oluşturuyoruz ve onu editlediğimizden emin oluyoruz ve bu sefer başka renkle boyuyoruz(yukarıdaki işte) gene aynı şekilde olacak ama şeridin 1 uçu iki siyah arasında diğer ucu ise hemen alta resimde daha ii anlarsınız

Bunu yaptıktan sonra arkaplanı temiz olarak olan iki tane katmanımız var haliyle biri altta diğeri üste o ve siyah çizgiler gözükecek şekilde hepsini gizliyoruz yani sadece o iki kalacak

Üstteki katman yani arka plan temizleğimiz olanı seçiyoruz daha ctrl tuşuna basılı tutup siyah çizlilerin olduğu katmana tıklıyoruz(küçük resime işte)

Böle seçili oluyor işte daha sonra delete basıp siliyoruz
    Ve ardından siyah çizgileri gizliyoruz

Böle bişi oluyor bu sefer arkaplanı olmayan alttaki katman ve beyaz çizgilileri görünür yapıyoruzdaha sonra gene ctrl ya basılı tutarak katmanı temsil eden küçük resme tıklıyoruz tabi alltaki katman seçili iken

Ardınan select>inverse yapıyoruz

Daha sonra delete ile siliyoruz ve beyaz çizgilerin olduğu katmanı görünmez yapıyoruz

Böle bişi oluyor

ve ardından gizlediğimiz iki katmanı açık yapıyorz yani resmimiz arka planını temizleyip iki koyası olan varya onları görünür yapıyoruz ve karmıza böle bişi çıkıyor

Daha sonra gene ctrlye basılı tutup alttaki katmana kıtlıyoruz resmimizin ilk kopyasına yani
    Daha sonra image>adjustment>bright&constrat ta giriyoruz

Çıkan ekranda değerleri kısıyoruz ve

Ve sonuç

saygılarımla

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    paintteki silgi tooluyla bi kızın eteini silip altını görmeye calıstığım günler geldi aklıma heytt bee ...

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naps
    Naps's avatar
    Erkek
    eline sağlık wert. yolbulucu ciddi misin sen yaw:D koptum burda waryaa..

Hayat Ölüme Giden Yolda Bir Düştür...
Toplam Hit: 3636 Toplam Mesaj: 3