Php - Domain Bitmesine Ne Kadar Kalmış
-
Merhaba müritler ufak çaplı bir kod yazdım kendi mantığıma göre localhostta da attım ilk açılınca ne olmuş ne bitmiş onu görüyorum.
Sizde geliştirip yazabilirsiniz buraya.
kullanımı
domain(domaininbitistarihi);
kod
<?php function domain($tarih) { $gun = substr($tarih,0,2); $ay = substr($tarih,2,2); $yil = substr($tarih,4,4); $gecmis = mktime(0, 0, 0, $ay, $gun, $yil); $bugun = time(); $fark = $bugun - $gecmis; $farkgun = floor($fark / (24 * 60 * 60)); $sonuc= str_replace("","",$farkgun); // - işaretini replace yapmıstım kaldırdım sonra return $sonuc; } $etuncer = domain(15042013); if ($etuncer >= "-30" or $etuncer == "0") { for($i=$etuncer;$i<=$etuncer;$i++) { if ($i == "0") { echo "<span style='background-color: black;color: white;font-size: 20px;'>domain süresi bitti</span><br>"; } elseif($i >= "1" || $i == "30") { echo "<span style='background-color: gray;color: white;font-size: 20px;'>".$i." gün geçti.</span><br>"; } else { $i = str_replace("-","",$i); echo "<span style='background-color: red;color: white;font-size: 20px;'>".$i." gün kaldı</span><br>"; } } } else { echo "<span style='background-color: green;color: white;font-size: 20px;'>etuncer.com Domain süresi dolmasına 1 ay'dan fazla var.</span><br>"; } ?>Görüntüsü

-
EmQceR bunu yazdı
Merhaba müritler ufak çaplı bir kod yazdım kendi mantığıma göre localhostta da attım ilk açılınca ne olmuş ne bitmiş onu görüyorum.
Sizde geliştirip yazabilirsiniz buraya.
kullanımı
domain(domaininbitistarihi);
kod
Görüntüsü

Bence bunu şöyle yapalım, whois bilgilerinden bitiş tarihini çekelim yazılan domainlerin ona göre versin. Dur eve geçince yazayım bunu.
-
eline sağlık ancak böyle çok kullanışlı olmamış,
Şu anda cep üzerinden giriyorum net, en boş vaktimde whois çektiririz ordan domain bitiş tarihini aldırırız
sonra senin sistem üzerinden ekrana bastırırız.
En yararlısı ve kullanışlısı öyle olacaktır.
Aslında güzel bir tool bende 70 tane şirketin, 30 tanede benim domainim var böylelikle tek seferde hepsini kontrol ettirebilirim.
Geliştirip buraya eklerim..
Eline sağlık tekrardan, yada benden önce zamanı olan olursa ve yaparsa süper olur.
Edit : ahahah peş peşe yazmışızı, herkesin mantık aynı amk :))
Erdem tarafından 22/Ara/12 17:28 tarihinde düzenlenmiştir -
öylede güzel olur tabi benim niye aklıma gelmediyse :D
he birde bazı sorunlar var ya
mesela domain tarihi başlangıcı 0 ile başlıyorsa afallıyor sistem fonksiyonda bi ibnelik var ama uğraşmadım.
mesela tarih 04102013 diyelim fonksiyonda çıkarma işlemini yaparken 0'ı saymıyor mantıklı olarak :)
-
<?php error_reporting(0); $domainadresi = "safakmatik.com"; // domain adresini yazınız function bul($bas, $son, $yazi) { @preg_match_all('/' . preg_quote($bas, '/') . '(.*?)'. preg_quote($son, '/').'/', $yazi, $m); return @$m[1]; } $a = file_get_contents("http://www.whois.com.tr/?q=".$domainadresi.""); $a = ereg_replace("\n", "", $a); $icerik = bul('<td class="ptd">', '</td>', $a); $bitistarihi= str_replace(".","",$icerik[1]); echo "Domain Bitiş Tarihi".$icerik[1]."<br>"; if($bitistarihi==""){ echo $a; // siteyi bastırıyoruz isterseniz oda die("Bitiş tarihi alınamıyor"); } function domain($tarih) { $gun = substr($tarih,0,2); $ay = substr($tarih,2,2); $yil = substr($tarih,4,4); $gecmis = mktime(0, 0, 0, $ay, $gun, $yil); $bugun = time(); $fark = $bugun - $gecmis; $farkgun = floor($fark / (24 * 60 * 60)); $sonuc= str_replace("","",$farkgun); // - işaretini replace yapmıstım kaldırdım sonra return $sonuc; } $etuncer = domain($bitistarihi); if ($etuncer >= "-30" or $etuncer == "0") { for($i=$etuncer;$i<=$etuncer;$i++) { if ($i == "0") { echo "<span style='background-color: black;color: white;font-size: 20px;'>domain süresi bitti</span><br>"; } elseif($i >= "1" || $i == "30") { echo "<span style='background-color: gray;color: white;font-size: 20px;'>".$i." gün geçti.</span><br>"; } else { $i = str_replace("-","",$i); echo "<span style='background-color: red;color: white;font-size: 20px;'>".$i." gün kaldı</span><br>"; } } } else { echo "<span style='background-color: green;color: white;font-size: 20px;'>etuncer.com Domain süresi dolmasına 1 ay'dan fazla var.</span><br>"; } ?> -
Diğer mesajı düzenleyince bazen kodlar bozuluyor o yüzden yeniden ekledim, kusura bakmayın buda yazı dosyasından site listesini çeker ve hepsini alt alta basar. Ama diğer fonksiyonda sıkıntı var onu düzelmek ile hiç iliglenmedim. Script ile aynı dizinde sitelistesi.txt diye bir yazı dosyası açın, site adreslerini asd.com enter tahribat.com enter diye alt alta ekleyip kaydedin bunu çalıştırın sonra <?php ob_start(); error_reporting(0); set_time_limit(0); ini_set('memory_limit', '-1'); function bul($bas, $son, $yazi) { @preg_match_all('/' . preg_quote($bas, '/') . '(.*?)'. preg_quote($son, '/').'/', $yazi, $m); return @$m[1]; } function domain($tarih) { $gun = substr($tarih,0,2); $ay = substr($tarih,2,2); $yil = substr($tarih,4,4); $gecmis = mktime(0, 0, 0, $ay, $gun, $yil); $bugun = time(); $fark = $bugun - $gecmis; $farkgun = floor($fark / (24 * 60 * 60)); $sonuc= str_replace("","",$farkgun); // - işaretini replace yapmıstım kaldırdım sonra return $sonuc; } $asd = file('sitelistesi.txt', FILE_IGNORE_NEW_LINES | FILE_SKIP_EMPTY_LINES); foreach ($asd as $sirasi=>$value) { $domainadresi = $value; // aynı dizimde sitelistesi.txt içine siteleri asd.com enter bcd.com gibi alt alta basarsanız toplu listeler. $a = file_get_contents("http://www.whois.com.tr/?q=".$domainadresi.""); $a = ereg_replace("\n", "", $a); $icerik = bul('<td class="ptd">', '</td>', $a); $bitistarihi= str_replace(".","",$icerik[1]); echo "$domainadresi Bitiş Tarihi".$icerik[1]."<br>"; $etuncer = domain($bitistarihi); if ($etuncer >= "-30" or $etuncer == "0") { for($i=$etuncer;$i<=$etuncer;$i++) { if ($i == "0") { echo "<span style='background-color: black;color: white;font-size: 20px;'>domain süresi bitti</span><br>"; } elseif($i >= "1" || $i == "30") { echo "<span style='background-color: gray;color: white;font-size: 20px;'>".$i." gün geçti.</span><br>"; } else { $i = str_replace("-","",$i); echo "<span style='background-color: red;color: white;font-size: 20px;'>".$i." gün kaldı</span><br>"; } } } else { echo "<span style='background-color: green;color: white;font-size: 20px;'>etuncer.com Domain süresi dolmasına 1 ay'dan fazla var.</span><br>"; } echo '<hr color="red">'; } ?> -
her firma için ayrı bitme zamanı var diye biliyorum onlarda eklenmiyor mu? yanlış mı biliyorum yoksa
-
SnipeTR bunu yazdı
eline sağlık hocam olmuş bu.
@zone
hocam biz sadece whois'te yazan tarihe göre yapıyoruz yoksa dediğin gibi firmalar 1 ay 3 hafta 2 ay gibi zaman tanıyabiliyorlar.
-
olmuşsa sıkıntı yok senin fonksiyonda biraz sıkıntı var sadece
o 0 olayı düzeltirsen 10 numara olur.
-
SnipeTR bunu yazdı
olmuşsa sıkıntı yok senin fonksiyonda biraz sıkıntı var sadece
o 0 olayı düzeltirsen 10 numara olur.
tamamdır o olayıda halletim sorunsuz çekiyor.
<?php error_reporting(0); $domainadresi = "etuncer.com"; // domain adresini yazınız function bul($bas, $son, $yazi) { @preg_match_all('/' . preg_quote($bas, '/') . '(.*?)'. preg_quote($son, '/').'/', $yazi, $m); return @$m[1]; } $a = file_get_contents("http://www.whois.com.tr/?q=".$domainadresi.""); $a = ereg_replace("\n", "", $a); $icerik = bul('<td class="ptd">', '</td>', $a); $tarihs = $icerik[1]; $bitistarihi= str_replace(".","",$icerik[1]); echo "Domain Bitiş Tarihi".$icerik[1]."<br>"; if($bitistarihi==""){ echo $a; // siteyi bastırıyoruz isterseniz oda die("Bitiş Tarihi Alınamaktadır."); } $son = explode(".",$tarihs); $g = trim($son[0]); $a = trim($son[1]); $y = trim($son[2]); $ttarih = $y.$a.$g; $tumtarih = str_replace(" ","",$ttarih); function domain($tarih) { $gun = substr($tarih,6,2); $ay = substr($tarih,4,2); $yil = substr($tarih,0,4); $gecmis = mktime(0, 0, 0, $ay, $gun, $yil); $bugun = time(); $fark = $bugun - $gecmis; $farkgun = floor($fark / (24 * 60 * 60)); $sonuc= str_replace("","",$farkgun); return $sonuc; } $etuncer = domain($tumtarih); if ($etuncer >= "-30" || $etuncer == "0") { for($i=$etuncer;$i<=$etuncer;$i++) { if ($i == "0") { echo "<span style='background-color: black;color: white;font-size: 20px;'>domain süresibitti</span><br>"; } elseif($i < "1" || $i == "30") { $i = str_replace("-","",$i); echo "<span style='background-color: red;color: white;font-size: 20px;'>".$i." gün kaldı.</span><br>"; } else { echo "<span style='background-color: gray;color: white;font-size: 20px;'>".$i." gün geçti</span><br>"; } } } else { echo "<span style='background-color: green;color: white;font-size: 20px;'>etuncer.com Domain süresi dolmasına 1 ay'dan fazla var.</span><br>"; } ?>EmQceR tarafından 24/Ara/12 20:16 tarihinde düzenlenmiştir