PHP - Login Olan Kişinin İd Sini Bulmak
-
Öncelikle her kayıt için db de auto_increment bir id tutuyorum. Üyelerin profil kısmına girdiğinde kendi bilgilerine ulaşmasını istiyorum. Kodlar tamam fakat mysql_query de sistemi zorlamamak için sadece giriş yapan kişinin id sini kullanarak ona ait bilgileri çekmek istiyorum.
$oku=mysql_query("SELECT * FROM veri WHERE id LIKE '1'");
gibi...
Burdaki id kısmını elle yazınca çalışıyor fakat bu id kısmını otomatiğe bağlayıp giren kişinin id sine bağlı olarak o kişiye ait bilgilerin ekrana çıkmasını sağlamam lazım. Bunu nasıl yaparım?
-
sayfanın başına
$id = $_GET['id'];
ekliyeceksin
sorgu kısmı da şu şekilde
where id='$id'
olacak daha sonra sayfa.php?id=123 şeklinde ne girilirse sqlde çalışacak tabi sayı olup olmadığını kontrol ettirmen gerekli güvenlik için
-
Sessionla hocam
-
Darkcode bunu yazdı:
-----------------------------
sayfanın başına
$id = $_GET['id'];
ekliyeceksin
sorgu kısmı da şu şekilde
where id='$id'
olacak daha sonra sayfa.php?id=123 şeklinde ne girilirse sqlde çalışacak tabi sayı olup olmadığını kontrol ettirmen gerekli güvenlik için
-----------------------------eyv hocam
-
getle almak yerine giriş işlemi gerçekleştirdikten sonra id ye session ata ki getle sayfa yönlendirmene gerek kalmasın
-
eğer sadece kullanıcı kendi profiline giricekse sessiona at idyi ordan çektir eğer başkalarıda giricekse direk get le yaparsın ama sql injectiona dikkat :)