folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php - Preg_Match İle Veri Çekme'nin Site Hızına Etkisi

Php - Preg_Match İle Veri Çekme'nin Site Hızına Etkisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

Hocalar,

Bi abime yaptığım sitede anlık bitcoin fiyatlarını 2 yabancı 2 türk siteden preg_match ile anlık olarak çekiyorum. Henüz css'e oturtup denemedim anasayfada ama bunları bitirince anasayfada yayınlayacağım. 
    Yani siteyi her refresh'lediğimizde o 4 farklı siteye bağlanıp veri çekicek ve göstericek.

Düşündüğüm zaman bu bi yavaşlık yapar gibi geldi.
    Sizce de olur mu? Olur diye düşünüyorsanız nasıl aşabilirim bu durumu?

Entegre edeceğim sistem wordpress.. cache eklentisi kullanıyorum ama bu fiyatları cachlemez sanırım eklenti..
    Cache sistemi mi yapsam? Napsam bi akıl fikir verin.

(php bilgim scriptleri bozmadan editleyebiliyorum düzeyinde)
    (ama bu basit botu kendim yaptım)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

İki farklı siteden niye çekiyorsun anlamadım. Dolar ve yuro için mi?
    http://bcchanger.com/bitcoin-currency-price-feeds

Xml,json,txt çıktısı veriyor.İşini görebilir. Buradan xml okumaya bakarsın. 

https://www.youtube.com/watch?v=KkyeImH_McQ

arbeit macht frei
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

host most işlerinden anlamam da 

her refresh'de o kurları çekmesi gereksiz bence

bi cron ayarla

ayrı bi php dosyası oluştur bu iş için

onu dakka başı çalıştırıp veritabanında güncellesin

BENCE

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Erkek

Daft' ın dediği gibi wordpress cron job ile yaparsan daha mantıklı olur. Öteki şekilde site yavaşlaması kaçınılmaz.

Cron Job senin ayarladığın zaman aralığı içinde otomatik olarak verileri çekeceğin siteye bağlanır, verileri senin sitenin veri tabanına yazar. Sen de kendi veritabanından bu verileri alabilirsin. (eğer belirli süre sonra veritabanının şişmesinden korkuyorsan yine cron job ile otomatik olarak 1 aylık verileri sil gibi bir kod yazabilirsin)

Cron Job iki türlü oluyor.

1. si gerçek Cron Job: Yukarda da anlattığım gibi belirlediğin zaman aralığında otomatik olarak verileri çeker. Siteye ziyaretçi girse de girmese de çeker verileri. Bunu yapabilmen için sunucunun linux olması lazım.(wordpresste wp-cron.php dosyasını tetiklemen gerekiyor)

2. tür Cron Job' da yine zaman ayarı yapıyorsun ancak siteye hiç ziyaretçi girmezse cron-job çalışmaz. Yani cron-job u siteye giren ziyaretçiler tetikliyor. 

Cron Job kullanırken dikkat etmezsen eğer sunucuda CPU aşımı problemi yaşarsın. 

Verileri anlık çekeceksen cache kullanman gerekir veya Nodejs kullanmalısın.

Toplam Hit: 727 Toplam Mesaj: 4