PHP : Satırdaki Hatayı Bulamıyorum
-
<?php
$ders = $_POST["ders"];
$sonuc = $_POST["sonuc"];
if($ders == matematik and $sonuc =< 44){
echo "matematik dersinden kaldınız";
}
elseif($ders == fizik and $sonuc =< 50 ){
echo "fizik dersinden kaldınız";
}
else
echo "bu dersten geçtiniz"
?>
arkadaşlar yukarıda iki kontrol birden yapmak istedim ders adı ve ders notu diye iki inputum var buradan aldığım değerlere göre if kontrolü yapmayı düşündüm ama olmadı 6. satırda hatan var diyor şu hatayı veriyor
Parse error: syntax error, unexpected '<' in C:\Program Files\EasyPHP-5.3.8.0\www\gelen.php on line 6 yani syntax ta hata var ama nasıl düzeltirim bilmiyorum 2 inputtan gelen değerlere göre değerlendirmek isteiyorum ders matematik ve aldığı not 50 ise kaldın desin demek istedim doğrusuyla yazıp olayı kısa ve öz bi şekilde açıklarsanız çok sevinirim teşekkürler şimdiden yardımcı olan arkadaşlara
-
$ders == "matematik"
ayrıca <= 44
-
NmC bunu yazdı:
-----------------------------$ders == "matematik"
ayrıca
-----------------------------Aynı şekilde
elseif($ders == fizik and $sonuc =< 50 ){
satırının da düzeltilmesi gerekiyor...
elseif($ders == "fizik" and $sonuc <= 50 ){
-
<?php $ders = $_POST["ders"]; $sonuc = $_POST["sonuc"]; if($ders == "matematik" and $sonuc <= 44){ echo "matematik dersinden kaldınız"; } elseif($ders =="fizik" and $sonuc <= 50 ){ echo "fizik dersinden kaldınız"; } else { echo "bu dersten geçtiniz"; } ?> -
<?php
$ders = $_POST['ders'];
$sonuc = $_POST['sonuc'];
if($ders == 'matematik' and $sonuc <= 44)
echo 'matematik dersinden kaldınız';
elseif($ders == 'fizik' and $sonuc <= 50 ){
echo 'fizik dersinden kaldınız';
else
echo 'bu dersten geçtiniz'
?>abi çift tırnak kullanma boşuna.Değişken yoksa tek kullan.Hatta değişken varsada tek kullan, echo ise değişkende virgül, değilse nokta kullan.Mesela ;
echo 'dersin adı = ',$ders ;
yada ;
$a = $ders.' dersinden geçtiniz';işlem yaptıracaksan (yani ekrana bastırma yoksa bunu kullan.Ayrıca sadece bunlara odaklanma.Mesela ;
($ders == 'matematik' and $sonuc <= 44) ? echo 'matematikten kaldınız': '';
tarzında kolay yazım şekli var if / else 'in..
--
eğer dediğimi yapıp javascript'e bakmış olsaydın bu tarz syntax hatalarının üstesinden gelebilirdin.diyor ki ;
Parse error: syntax error, unexpected
yani syntax error, yani dilin yazım şekli yanlış.Yazılırken echo 'bla'; yaparken , nasıl tırnak, sounda noktalı virgül kullandık, eğet bunu yapmazsak syntax hatası verecektir (bir sonraki satır için neyse karışık gelir)
-
arkadaşlar yukardaki kodlara göre sonuç aşşağıdaki gibi
Notice: Undefined index: ders in C:\Program Files\EasyPHP-5.3.8.0\www\gelen.php on line 3
Notice: Undefined index: sonuc in C:\Program Files\EasyPHP-5.3.8.0\www\gelen.php on line 4
bu dersten geçtiniz -
Programmer bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar yukardaki kodlara göre sonuç aşşağıdaki gibi
Notice: Undefined index: ders in C:\Program Files\EasyPHP-5.3.8.0\www\gelen.php on line 3
Notice: Undefined index: sonuc in C:\Program Files\EasyPHP-5.3.8.0\www\gelen.php on line 4
bu dersten geçtiniz
-----------------------------hacı sen html bildiğine eminmisin php'ye başlamadan ilk önce temel şeyleri öğrenmen lazım kodun üstüne bunları ekle:
<html>
<body>
<form action="" method="POST">
<span>ders: </span>
<input type="text" name="ders" size="20">
<br />
<span>ders: </span>
<input type="text" name="sonuc" size="20">
<input type="submit" value="Gönder">
</form>
</body>
</html> -
$ders = $_POST['ders'];
$sonuc = $_POST['sonuc'];
bunlara gelen birşey olmadığı için Undefined index hatası alıyorsun. bu kodların olduğu sayfayı boş çalıştırma. bu kodların olduğu sayfaya form elemanlarıyla post yaparken bir hata olabilir form elemanlarının name= değerlerini gözden geçir.
ya da eminsen herşeyin hatasız olduğundan en başa error_reporting(0); yaz geç.
-
allahım sen sabır ver.
bak dostum sana aylardır anlamaya çalışıyorum.Html + javascript diye git.Sonra ne öğrenmek istiyorsan öğren.
---
<?php
$ders = $_GET['ders'];
$sonuc = $_GET['sonuc'];
if($ders == 'matematik' and $sonuc <= 44)
echo 'matematik dersinden kaldınız';
elseif($ders == 'fizik' and $sonuc <= 50 ){
echo 'fizik dersinden kaldınız';
else
?>bunu derle.Eğer index.php ise ;
index.php?ders=fizik&sonuc=40
yaz
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------allahım sen sabır ver.
bak dostum sana aylardır anlamaya çalışıyorum.Html + javascript diye git.Sonra ne öğrenmek istiyorsan öğren.
---
$ders = $_GET['ders'];
$sonuc = $_GET['sonuc'];
if($ders == 'matematik' and $sonuc echo 'matematik dersinden kaldınız';
elseif($ders == 'fizik' and $sonuc echo 'fizik dersinden kaldınız';
else
?>bunu derle.Eğer index.php ise ;
index.php?ders=fizik&sonuc=40
yaz
----------------------------allahım bana sabır versin yaww HTML biliyorum index.php nin içinde html kodları