PHP & SQL Injection

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stringcompare
    stringcompare's avatar
    Erkek

Öncelikle Herkese Selam. Elimde iki adet dosya var. admin.php ve index.php.

Admin.php'ye php injection yapılabilir mi sizce ? ben $numara'yı bastırdım yazılan karakterin başına "\" işaretini koyuyor onun için yapılamaz diye umuyorum ama sizin aklınızda bir fikir varsa paylaşırsanız sevinirim.

index.php'ye sql injection yapılabilir mi ?

Not: 
    PHP Version 5.2.5
    MySQL istemci sürümü: 4.1.22 

Başka istediiğiniz bilgi varsa istediğiniz takdirde söylerim.
    Not:13579 şifresi geçicidir :D

admin.php
    <?php
    $numara = $_POST['sifre'];
    $sifre = "13579";
    print $numara;

if ($numara == $sifre) {
    include "asdf.xyzl";
    }
    ?>

index.php
    <?php
    $numara = $_POST['numara'];
    $connection = mysql_connect("localhost",'root','13579') or die ("SQL Bağlantısı Kesildi");
    $db = mysql_select_db ("sifre", $connection) or die ("Veritabanina Baglanama Hatası");
    mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
    $sorgu = mysql_query ("SELECT * FROM Sifre where numara  like '%$numara%'");
    $bas = mysql_fetch_array($sorgu);
    if ( $bas['sifre'] ) {
    $sayac = 0;
    echo $bas['numara'] ,'&nbsp;','Şifresi :  ',$bas['sifre'];
    }
    else {
    print "Bilgiyi Doğru Bir Şekilde Girin..";
    }
    ?>

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Erkek

admin.phpde sql ile baglantı göremedm:S

..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stringcompare
    stringcompare's avatar
    Erkek

admin.php de php injection var mı ?

index.php de sql injection var mı ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

türkçe hocalarınızın aq :D daha açıklayıcı olun arkadaşlarım :) bende ona göre önlem alayım

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stringcompare
    stringcompare's avatar
    Erkek

gayet açıklayıcı diye düşünüyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    risperdal
    risperdal's avatar
    Erkek

mq gpc açık olduğu için slash koyuyordur. Tırnak önüne slash koyan bir fonksiyon göremedim.

Ayrıca orda şifre kontrol sorgusu çok yanlış. like ile kontrol etmişler. şifreye 13 , 1 , 3 ,5 vs. o numara içinde bulunan herhangi bi rakamı yazsan bile kontrolü geçersin. Sql ile uğraşıcağına basit bir brute forcer senin işini görebilir. Mq açık olmayan serverlarda da injection olabilir. Önlemek için mysql_real_escape_string($veri)  olarak bir önlem alabilirsin

Özgür iradeydi şeytanım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stringcompare
    stringcompare's avatar
    Erkek

hackinger bunu yazdı:
    -----------------------------

mq gpc açık olduğu için slash koyuyordur. Tırnak önüne slash koyan bir fonksiyon göremedim.

Ayrıca orda şifre kontrol sorgusu çok yanlış. like ile kontrol etmişler. şifreye 13 , 1 , 3 ,5 vs. o numara içinde bulunan herhangi bi rakamı yazsan bile kontrolü geçersin. Sql ile uğraşıcağına basit bir brute forcer senin işini görebilir. Mq açık olmayan serverlarda da injection olabilir. Önlemek için mysql_real_escape_string($veri)  olarak bir önlem alabilirsin

fonksiyon zaten yazmadım. kendiliğinden koyuyor die. Şifre sorgusuna gelince onu bilerek like yaptım çünkü mesela adam şifresini arıyor ismi "Ali VELİ" like ile yanlızca bir kısmını bile yazsa bulsun dieye koyduk.onda problem yok. bu arada kodlar benim :D sql injection yapılailbirmi die araştırıyorum sonra lamerin biri gelip artistlik yapmasın.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    risperdal
    risperdal's avatar
    Erkek

muhammedonur bunu yazdı:

hackinger bunu yazdı:

fonksiyon zaten yazmadım. kendiliğinden koyuyor die. Şifre sorgusuna gelince onu bilerek like yaptım çünkü mesela adam şifresini arıyor ismi "Ali VELİ" like ile yanlızca bir kısmını bile yazsa bulsun dieye koyduk.onda problem yok. bu arada kodlar benim :D sql injection yapılailbirmi die araştırıyorum sonra lamerin biri gelip artistlik yapmasın.

adamın numerik bi şifre kullandığını düşün . 10 tane hakkı var

tek tek dener 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9  numerik değerin içinde bu 10 rakamdan biri mutlaka olacağı için login olucaktır :E yinede sen bilirsin

Özgür iradeydi şeytanım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stringcompare
    stringcompare's avatar
    Erkek

hackinger sorgulatmada adam ismini yazıyor şifreyi alıyor istersen bi siteye bak yanlış anladın sen.

http://sifrene.bak.tc/

Bu arada diğer müritlerden siteyi kıran veya kırabilecek olan nasıl y aptığını veya yapabileceğini söylerse sevinirim.

Edit: Tekrar söylüyorum site benim sadece amatörce yazdığım kodların kırıkıp kırılamayacağını merak ediyorum. Zaten site benim olmazsa kodları size nasıl verecektim :Dd

Toplam Hit: 1031 Toplam Mesaj: 9