Php Alt Sayfa Yapımı
-
merhaba
veritabanında sayfa ekleniyor ve sayfanın alt sayfalarıda olacak ama bi türlü bağlayamadım.
örnek olarak
menülerimiz şöyler
anasayfa - hakkımızda - referanslar - iletişim
- Misyon
- Vizyonböyle alt sayfası olacak.
db'deki tablo

<div id="menu"> <div class="iskelet"> <ul id="menu-ana-tek" class="menu superfish sf-js-enabled"> <li class="menu-deger"> <a href="index.php">Anasayfa</a></li> <?php $sorgu = mysql_query("select * from sayfa where onay= 1 "); while ($goster = mysql_fetch_array($sorgu)) { if (!isset($goster["parentID"]) == ($goster["id"])) { echo "<li class='menu-deger'> <a href='sayfa.php?id=$goster[id]'>$goster[baslik]</a> </li>"; } elseif (!empty($goster["parentID"]) == ($goster["id"])) { echo "<li class='menu-deger'> <a href='sayfa.php?id=$goster[id]'>$goster[baslik]</a> </li>"; } } ?> <li class="menu-deger"> <a class="sf-with-ul" href="#">catering hizmetleri<span class="sf-sub-indicator"> »</span></a> <ul style="display: none; visibility: hidden;" class="sub-menu"> <li class="menu-deger"> <a href="#">Toplantı Yemekleri</a></li> <li class="menu-deger"> <a href="#">Dernek Yemekleri</a></li> <li class="menu-deger"> <a href="#">Sünnet Yemekleri</a></li> <li class="menu-deger"> <a href="#">Nişan Yemekleri</a></li> <li class="menu-deger"> <a href="#">Mezuniyet Yemekleri</a></li> </ul> </li> </ul> </div> </div>aslında html sekilde gorunusu burda var
ama burdaki olayı php ile alt sayfa yapıcam olmadı
yardımcı olabilirmisiniz ?
-
fonksiyon içinde sql dan sorguluycaksın hocam daha sonra alt kategorilerinin gözükeceği yerde fonksiyonu tekrardan sorgulanan id ile çağırıcaksın yani fonksiyonun içinden kendini çağırıcaksın
-
bu yukarıdaki resin senin ana linklerinin tablosu olsun ok,
sonra yeni bir tablo aç alt kategoriler diye
aynı tabloyu orayada döşe 1 e bir döşe ekstradan üstkatid diye bir yerde ekle,
sonra bu üstteki tablon varya, while a giriyorsun işte orda şimdi sana söylediğim tablodan tekrar üstkat id si orda olanı bul ve yazdır,
istersen bu tablodada yapabilirsin. tabiki ama ben basit olsun diye böyle yazdım.
Ayrıca optimizasyon içinde de onay sütununu index yap ;)
-
SnipeTR bunu yazdı:
-----------------------------bu yukarıdaki resin senin ana linklerinin tablosu olsun ok,
sonra yeni bir tablo aç alt kategoriler diye
aynı tabloyu orayada döşe 1 e bir döşe ekstradan üstkatid diye bir yerde ekle,
sonra bu üstteki tablon varya, while a giriyorsun işte orda şimdi sana söylediğim tablodan tekrar üstkat id si orda olanı bul ve yazdır,
istersen bu tablodada yapabilirsin. tabiki ama ben basit olsun diye böyle yazdım.
Ayrıca optimizasyon içinde de onay sütununu index yap ;)
-----------------------------hocam senin dediğin alt kategori mantığı gibi dimi ?
onu düşündüm ama kasmadım tek tabloda olsun hepsi istedim artık bunu yapıcam napalım.
edit bu yontemle hallettim :)
-
-
kategori yazı yorum mantığı nasılsa aynen oyle yapcaksın hocam
-
yapalı baya oldu hocalar yinede teşekkürler.
sistemi bitirdikten sonra anlatımını yapıcam zaten.
EnableTurk bunu yazdı:
-----------------------------http://www.memocan.org/php/phpde-altsayfa-kullanimi.html
-----------------------------ayrıca benim yapmak istediğim böyle değil hocam.